Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Şubat 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rekabetçi Sektörler Programı’nda konuştu. 

Işık konuşmasında, “Dünyada işe alımların azaldığı bir dönemde Türkiye'de 6,5 milyon kişiye iş imkânı sağladık. 2023 hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunlara ulaşmak için üretimi önemsemeliyiz. Ülkeler en büyük gücünü üreten sanayiden alır.” dedi.

-*-- 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yozgat-Akdağmadeni arası yüksek hızlı tren çalışma sahasındaki törende konuştu. Yıldırım, “Yozgat ile Sivas arasında tarihî bir an yaşıyoruz. Türkiye'deki en uzun hızlı tren hattının ışıkla, aydınlıkla buluşmasına şahitlik ediyoruz.” dedi.

-*--

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi, 1918 yılında Hocalı Katliamı’nın gerçekleştiği Kuba ilindeki şehitlikleri ziyaret etti. 

Büyükelçi İsmail Alper Coşkun, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümünde "Soykırım Memorial Kompleksi"ni ziyaret etti. Ziyarette Kuba Valisi Yaşar Memmedov ve bazı büyükelçilik çalışanları da hazır bulundu.

Coşkun, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Azerbaycan'ın yakın tarihindeki bu en büyük acıyı, Türkiye'de de anıyor ve yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yaptı. Obama, “Suriye'nin geleceğinde Esed'in yeri yok. Çatışmaların durması büyük oranda Esed rejimi ile Rusya'nın tavrına bağlı. Diplomasi ile bu çatışmayı durduramazsak tarih bizi yargılayacaktır. DAİŞ terör örgütünü yok etmenin tek yolu da Suriye'deki kaosu bitirmektir." diye konuştu.

-*--ve spor

Down sendromlu millî yüzücü Mehmet Fatih Karahan, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Karahan, bu başarısının ardından temmuz ayında İtalya'da yapılacak Dünya Yüzme Şampiyonası'nda da birinciliği hedefliyor.

-*--

Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ile karşılaştı.

Fenerbahçe 2-0 kazandığı maçın rövanşında Rusya'da Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı ve bu sonuçla 3. tura yükseldi.

Öte yandan Avrupa Ligindeki diğer temsilcimiz Galatasaray, Lazio’ya deplasmanda 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti. İstanbul’daki ilk maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP