Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Mart 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara’yla ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, “Sayın Başkan ile görüşmemizde, ortak terör sorunlarını konuştuk. Şu anda Türkiye’deki mülteci sayısı 3 milyon. Biz, onlara kapılarımızı kapatmadık. Suriye'de geçici ateşkes anlaşmasına uyulmuyor. İnşallah, oradaki saldırılar sona erecektir.” diye konuştu.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Davutoğlu, “Biz, Türkiye olarak bütün sorunları hukuk ve demokrasi çerçevesinde çözmeye çalışıyoruz. Terörün bu ülkede alabileceği herhangi bir yol yoktur. Şubat ayı boyunca Doğu ve Güneydoğu’da sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Herkes barış ve huzur istiyor.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Kurtulmuş, “Ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Herkesin anayasa yapım sürecine katkıda bulunmasını istiyoruz. Bizim görüşlerimiz bellidir, ama bunların hepsi de tartışmaya açıktır. Hükûmetimiz, bu konuda ortak noktada buluşmak için hazırdır.” dedi.

-*--

Rusya’da son yılların en büyük maden faciası yaşandı. Komi Cumhuriyeti'nde özel bir maden ocağındaki kazada 36 kişi hayatını kaybetti.

Gerçekleşen ilk patlamada 26 işçi göçük altında kaldı. Bu işçileri kurtarma çalışmaları sırasında yeni bir patlama meydana geldi. Bu patlamada 6 arama kurtarma görevlisi de işçilerle birlikte hayatını kaybetti.

Ülkede 3 gün yas ilan edildi.

-*--

Son 80 yılın en sıcak yazı bekleniyor sayın dinleyiciler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu yıl birçok yerde sıcaklık rekorları kırılacak. Kış boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 12-13 derece üstündeydi. Şubat ayında 60 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı. Yazın da aşırı sıcaklara hazırlıklı olmak lazım.” ifadelerini kullandı.

 

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı.

Fenerbahçe, rakibini 2-0 yendi ve liderliğe yükseldi. Goller Volkan Şen ve Nani’den geldi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP