Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Mart 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana’da işadamlarıyla bir araya geldi.

Erdoğan konuşmasında, “Artık tüm dünyanın ortak meselelerinde birkaç küresel aktör belirleyici değildir. Bu dönem geride kaldı. Her an, her durumda insanlığın vicdanı, dost ve kardeş toplumların sesi olacağız.” ifadelerini kullandı.

-*--

Irak'ta şubat ayında meydana gelen şiddet ve terör olaylarında 670 kişi hayatını kaybetti, 1290 kişi ise yaralandı. Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu tarafından hazırlanan rapora göre, hayatını kaybedenlerin 410’u sivil halk.

-*--

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin ülkenin insan hakları sicilini eleştirmesine sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su Yong, konseyin 14 Mart'ta yapacağı toplantı öncesi, ülkenin artık İHK toplantılarına katılmayacağını bildirdi. Ri Su Yong, ülkesine karşı alınacak kararların taraflılık ve çifte standartın kanıtı olacağını savundu.

-*--

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir yıllık görev sürelerini tamamlayan Amerikalı astronot Scott Kelly ve Rus kozmonot Mikhail Kornienko, Dünya'ya döndü.

Kelly ve Kornienko, NASA'nın Mars ile ilgili projelerini hayata geçirmeden önce insan bedeninin uzay koşullarındaki yaşama nasıl tepki vereceğini ölçmek için görevlendirilmişlerdi. Astronotlar görev süreleri sırasında Dünya'nın çevresini 5440 kez döndü, uzayda yaklaşık 232 milyon kilometre yol kat etti ve 10880 gün doğumu ve gün batımına tanıklık etti.

-*--

İstanbul Boğazı'nda yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesine 9 metre kaldı. Köprü, 2'si raylı sistem olmak üzere toplam 10 şeritten oluşacak. Yavuz Sultan Selim, kule yüksekliği ve ara açıklığı ile dünyanın en büyük köprüsü olacak.

-*--ve spor

Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasaray, Pınar Karşıyaka’yı 93-65 yendi.

Galatasaray çeyrek finalde Alman ekibi Bayern Münih İle karşılaşacak. Eşleşmede ilk maç 15 Mart'ta Almanya'da, rövanş ise 23 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

 

-*--

UEFA Etkinlikler Direktörü Martin Kallen, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki maçların, terör tehdidi olması halinde seyircisiz oynanabileceğini söyledi.

10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya Fransa ev sahipliği yapacak. 13 Kasım 2015'te başkent Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından turnuvanın güvenli biçimde yapılabilmesi adına çalışmalar sürüyor.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP