Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Mart 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı sebebiyle doktorlarla bir araya geldi.

Erdoğan buradaki konuşmasında, "Ankara’daki terör saldırısı, şehrin en kalabalık noktasında, en yoğun saatlerde gerçekleştirildi. Bu, toplumun tamamına yönelik bir saldırıdır. Terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya çıkaran bu olaylar devletimizi yıldıramaz.” şeklinde konuştu.

-*--                                                                                            

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş Ankara’daki patlamayla ilgili olarak, “Bu saldırı ülkemizin birliğine, kardeşliğine ve demokrasimize yapılmış hain bir saldırıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütün partilerin ortak bir açıklama yayımlaması yararlı olacaktır." dedi.

-*--

Irak'ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu.

Irak'ın Kandil ve Gara bölgelerindeki hedeflere askerî operasyon düzenlendi. 45 terörist etkisiz hâle getirildi. 4 silah deposu imha edildi. Bölgede tespit çalışmaları sürüyor.

-*--

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’deki terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Mogherini, “PKK'yı bir terör örgütü olarak görüyoruz. Bugün hem söylem hem de eylemde dayanışma günü. Bu hafta Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğiz. Desteklerimizi kendisine de tekrar ileteceğiz.” diye konuştu.

-*--

Rusya Suriye'deki güçlerini geri çekiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki Rus güçlerinin çekilmesi için emir verdi. Putin, "Savunma Bakanlığı ve ordu kendilerine verilen görevleri yerine getirdi. Askerlerimizin büyük çoğunluğunu geri çekiyoruz. Ancak Tartus'taki deniz üssü ile Hımeymim'deki askerî hava üssü, varlığını sürdürecek.” dedi.

-*--

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan iç savaş, 6'ncı yılına giriyor. 235 binden fazlası sivil olmak üzere, toplam 361 bin kişi iç savaşta öldü.

Suriye'deki yerel merkezlerden alınan verilere göre, 5 yılda 235 bin 140 sivil hayatını kaybetti. Bunların 20 bine yakını çocuk.

-*--

Fildişi Sahili'nde bir tatil köyüne terör saldırısı düzenlendi.

El-Kaide terör örgütü, Grand Bassam'da, batılı turistlerin kaldığı bir tatil köyüne silahlı saldırı düzenledi.

Olayda 14 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında Fransız ve Alman turistler de bulunuyor. Halk, olayın ardından bölgeyi terk etmeye başladı.

Saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 asker ve 6 terörist öldü.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor, Bursaspor'u 3-0 mağlup etti. Kamerunlu futbolcu Samuel Eto’o 2 gol atarak maçın yıldızı oldu. Antalyaspor’un diğer golü Diego’dan geldi.

-*--

İngiltere Premier Lig'de, lider Leicester City, Newcastle United'ı 1-0 yendi. Leicester City, bu sonuçla puanını 63'e çıkardı ve ikinci sıradaki Tottenham Hotspur'la arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

-*--

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, eski Fransa Sağlık ve Spor Bakanı Bachelot hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Eski Fransa Sağlık ve Spor Bakanı Roselyne Bachelot, Nadal’ı doping yapmakla suçlamıştı.

Nadal, “Bu tip suçlamalarla ilk defa karşılaşmıyorum. Ama bu kez son olacak çünkü suç duyurusunda bulunacağım. Geçmişte umursamıyordum ama bundan sonra böyle yapmayacağım." diye konuştu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP