Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

 

Sayın dinleyiciler bugün 10 Aralık 2015 Perşembe. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende, ödül alanları tebrik etti. Ülke ve millet adına ödül sahiplerine şükranlarını sundu. Erdoğan, “Yunus Emre`nin ‘Her dem yeni doğarız. Bizden kim usanası’ sözleri coğrafya ve milleti çok güzel anlatıyor.” dedi.

Törende ödül takdim eden Erdoğan, 12 Aralık’ta Türkmenistan'a, resmî ziyarette bulunacak ve Tarafsızlık Konferansı'na katılacak.

Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve bazı diğer liderlerle ikili görüşmeler yapacak. Konferansa, çok sayıda ülke ve uluslararası örgüt temsilcisinin katılması bekleniyor.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle görüştü.

Davutoğlu bu görüşmeden sonra yabancı gazetecilerle de bir toplantı yaptı. Toplantıda, "Irak'ın iyiliği, istikrarı, huzuru bizim için önemlidir. Özellikle de Irak Kürdistan Bölgesi'nin ve Erbil'in istikrarı bizim için stratejik bakımdan çok mühimdir." dedi.

-*--

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'ne bir konuşma yaptı.  Cartor, “Teröre karşı verilen mücadele hızlandı. Koalisyon ülkeleri de daha fazla çaba göstermeli.” açıklamasını yaptı.

 

-*-- ve spor

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması tamamlandı. Üst tura çıkan ve yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek takımlar belli oldu. Heyecan ise bu akşamki Avrupa Ligi maçlarıyla devam edecek. Grubunda lider olan Beşiktaş bugün Portekiz takımı Sporting Lizbon ile karşılaşacak. Diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe ise grubunun sonuncusu Celtic ile mücadele edecek. Takımlarımıza üst tura yükselmek için beraberlik yetiyor.

-*--

 

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP