Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 4 Ocak 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'ni hizmete açtı.

Erdoğan, “Bu müze, gerek tarihi bugüne taşıma gerek bundan sonra tarihselliği sergileme adına önemli işlev görecek.” dedi.

-*--

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş bir açıklama yaptı. Gümüş, “Kanser tedavi başarısında yüksek tıbbi teknoloji, hedefe yönelik tedaviler ve genetik özellikler önemli unsurlardır. Bu yıl hayata geçirilecek Türkiye Genom Projesi ile Türkiye'ye özgü kanser haritasını belirleyeceğiz.” dedi.

 

Çalışmalar için İstanbul ya da Ankara merkezli büyük bir Genom Merkezi kurulacak.

 

-*--

Hindistan'ın kuzeydoğusunda 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde en az 4 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Hindistan Meteoroloji Birimine göre, “Deprem Myanmar sınırı ve yerin 17 kilometre derininde gerçekleşti.

Polis yetkilileri, ölüm ve yaralanmaların binaların çökmesi sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Polis kontrol merkezinden yapılan açıklamada, şehir merkezinde yeni yapılan 6 katlı bir binanın da çöktüğü ifade edildi.

 -*--

Amerika Birleşik Devletleri, silahlı saldırılardan kaynaklanan ölümleri azaltmak istiyor. Bu amaçla Başkan Barack Obama silah satışlarına düzenlenme getirmeye hazırlanıyor.

Ülkede 2016'nın ilk gününde 95 silahlı saldırı meydana geldi. Saldırılarda 30 kişi öldü, 75 kişi de yaralandı. ABD’de son 10 yılda ise silahlı saldırılarda yaklaşık 300 bin kişi yaşamını yitirdi.

 

-*-- ve spor

 

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bir açıklama yaptı. Gözgeç, “2015 yılında uluslararası şampiyona ve turnuvalarda 95 madalya kazandık. Bu bize umut veriyor. 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya almayı hedefliyoruz.” dedi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz. 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP