Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 5 Ocak 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

 

-*--

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş, “2016 yılında Türkiye'de huzur ve barışın sağlanmasını diliyorum. Türkiye'nin birçok yerinde terörle mücadele ediyoruz ve bu mücadelede önemli mesafeler alıyoruz.” dedi.

-*--

Rusya Askerî İstihbarat Teşkilatı (GRU) Başkanı İgor Sergun 58 yaşında Moskova'da hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 2011 yılından beri Askerî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığını yürüten Sergun'un ölüm nedenine ilişkin bilgi vermedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yayımladığı taziye mesajında, Rus generalin ani ölümü nedeniyle yakınlarına başsağlığı diledi.

-*--

Çin'de bir halk otobüsünde çıkan yangın sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin kuzeybatısında bulunan Yinçuan kentinde, seyir hâlindeki toplu taşıma aracında çıkan yangında 14 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Yangının sebebi açıklanmadı.

 -*--

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanları ile görüştü ve taraflara itidal çağrısı yaptı.

Ban Ki-mun, “Tahran'daki Suudi elçiliğine yapılan saldırı ve Suudi Arabistan'ın Tahran ile diplomatik ilişkileri koparması kaygı verici.” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti de iki ülkeye itidal çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, “Suudi Arabistan ve İran arasında gelişen durumu yakından izliyoruz. Krizin bölgede tansiyonu artırmasından endişe ediyoruz. Tarafları soğukkanlı olmaya çağırıyoruz. Barış ve istikrarın sürmesi istişare ve diyalog ile mümkündür.” açıklamasında bulundu.

-*--

ABD'nin önde gelen yüksek öğrenim kurumlarından Teksas Üniversitesi, Gabriel Garcia Marquez'in (Gabriyel Garsiya Markes) arşivini dijital ortama aktaracak. Kolombiyalı Marquez İspanyol dilinin en büyük yazarlarından kabul ediliyor.

Haziran ayında başlayacak proje, yaklaşık 18 ay sürecek. Proje kapsamında Marquez'in arşivindeki el yazmaları, defterler, albümler ve fotoğraflar taranacak ve 24 binden fazla sayfa internete sunulacak.

Teksas Üniversitesi, ölümünden sonra Marquez'in kişisel arşivini 2,2 milyon dolara satın almıştı. Arşivde, Marquez'in bitmemiş romanı da yer alıyor.

-*-- ve spor

 

Real Madrid, teknik direktör Rafael Benitez ile yollarını ayırdı. İspanyol ekip, teknik direktörlüğe efsanevi eski futbolcu Zinedine Zidane'ı (Zinedin Zidan) getirdi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP