Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 6 Ocak 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

 

-*--

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli. Bunu başarırsa daha güçlü olabilir. Başkanlık sisteminde başkanı millet seçecek. 57 milyon seçmeni olan bir ülkedeyiz. Başkan olmak için 57 milyon seçmenin en az 25 milyonunun oyu gerekecek. Bu karar halkın iradesidir." dedi.

Müezzinoğlu sağlıkla ilgili ise, “Yerli aşı ile ilgili sözleşmeyi imzaladık. 4 yılın sonunda Türkiye’deki tüm aşılar Türkiye'de üretilecek noktaya gelecek.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türk Hava Yollarının resmî internet sitesindeki açıklamaya göre, bugün ve yarın, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuvvetli fırtına şiddetinde lodos bekleniyor. Bu nedenle iç ve dış hatta planlanan 84 sefer yapılamayacak.

-*--

Türkiye’nin Balıkesir şehri açıklarında göçmenleri taşıyan bir bot battı. Olay sonucu 36 kişi hayatını kaybetti.
Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, görevli bir sahil güvenlik botu, denizden ve kayalıklar üzerinden 12 göçmeni sağ kurtardı.
Bir helikopter ve 3 botla arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

-*--

Kuzey Kore'de Pyongyang yönetimi, “Yerel saatle 10.00'da bir hidrojen bombası denemesi yaptık deneme başarılı oldu.” açıklamasında bulundu. Deneme yapılan bölgede 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Termonükleer bombada, hidrojen atomları birleşiyor ve helyum atom yapısına dönüşüyor. Bu bomba atom bombasından daha güçlü bir etkiye yol açıyor.

-*--

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni geçen yıl, 715 bin 246 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2009 yılından bu yana ise 5,5 milyon yerli ve yabancı turist gezdi. Müze, dünyadaki benzerlerinden tam panoramik özelliğiyle ayrılıyor.

 

Panorama 1453 Tarih Müzesi, 3 bin metrekarelik alan içerisinde kuruldu. Müze, sınırları olmayan 360 derecelik bir resim gibi gözüküyor ve üç boyut etkisi uyandırıyor.

 

Müze, 2014 ve 2015 yılında dünyanın en büyük seyahat sitesi Trip Advisor'daki (Tırip Edvayzır) gezgin değerlendirmeleri sonucunda "Mükemmellik Sertifikası" aldı.

 

-*-- ve spor

 

Türkiye’nin basketboldaki temsilcisi Banvit, Avrupa Kupası ilk hafta maçında bugün Alman temsilcisi Bayern Münih'i konuk edecek.

Karşılaşma Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak. Banvit ve Bayern Münih Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

Avrupa kupalarında 79'uncu maçına çıkacak olan Banvit, 78 karşılaşmada 42 galibiyet, 36 da yenilgi elde etmişti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.             

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP