Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 7 Ocak 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

 

-*--

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap etti.

 

Erdoğan, "Güvenlik kuvvetlerimiz yerleşim yerlerindeki terör eylemlerine, bölgedeki sivil halka zarar vermemek için büyük dikkatle müdahale ediyor. Biz, tek bir masum vatandaşımızın bile hayatını tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu yüzden operasyonlar biraz uzayabiliyor. Geçen yıl yurt içi ve dışı operasyonlarda 3 bin 100’ü aşkın terörist öldürüldü. Aynı dönemde bizim de 300 kadar kaybımız var. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

 

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmada Davutoğlu, “Suriye krizinde Türkiye tek başına her türlü fedakârlığı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Ama dün sahillerimize 36 ceset vurdu. Bunun günahı bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumundur. Bütün uluslararası platformlarda bu kardeşlerimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

-*--

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yapmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, “Uluslararası toplum bu tür test faaliyetlerini durdurmak için birlikte çağrılar yapıyor. Bu deneme Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu kararlarının ihlalidir. Böyle eylemler, uluslararası silahsızlanma çabalarına zarar veriyor, kınıyoruz." dedi.

 

-*-- ve spor

 

Türk tenisçi Çağla Büyükakçay, çiftlerde mücadele ettiği Shenzhen (Şenzen) Açık Tenis Turnuvası'nda son 4'e kaldı.

Çiftlerde yarışan Çağla Büyükakçay ve Sırp partneri Aleksandra Krunic (Aleksandıra Kruniç), Çinli rakiplerini 2-1 yenerek yarı finale çıktılar.

-*--

Basketbolda Avrupa Kupası maçında Banvit, Bayern Münih takımına 85-83 yenildi.

 

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP