Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 11 Ocak 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. köprü inşaatını havadan inceledi. Başbakan Davutoğlu, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünya birincisi. Bu köprü ile hiçbir şekilde tabiata zarar verilmiyor, verilmeyecek. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı." dedi.

-*--

Meksika'nın güneyinde futbolcu dolu bir otobüs köprüden düştü ve 20 kişi yaşamını yitirdi.

Sivil savunma yetkilisi Yolanda Gutierrez, “Cordoba kentinde meydana gelen kazada 25 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından korkuyoruz.” dedi.

-*--

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, bir gazeteye röportaj verdi.

Müller, "Türkiye, Suriyeli sığınmacıları kabul etme konusunda olağanüstü şeyler yapıyor. Ancak, alabilme gücünün sınırlarına ulaştı. Bu yüzden Türkiye’nin desteğimize ihtiyacı var. Şimdi AB ülkelerinin verdikleri sözü yerine getirmeleri lazım. Kasım ayında söz verilen 3 milyar avroluk yardım henüz hazır değil.” ifadelerini kullandı.

-*--

Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet’i ve dönemini anlatan, “Fatih: Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam” belgeselinin özel gösterimi, Roma’da yapıldı.

Roma Yunus Emre Enstitüsü’nün girişimiyle şehirde belgeselin özel gösterimi ve konuyla ilgili bir panel düzenlendi.

Fatih Sultan Mehmet’in tüm hayatını belgelerle anlatan ve çekimleri 7 ülkede 40 gün süren belgeselin özel gösterimi sonrasında düzenlenen panel, büyük ilgi çekti.

-*-- ve spor

Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası'nı tek erkeklerde, dünya sıralamasının 14. basamağındaki Milos Raonic kazandı.

Raonic finalde dünya 3 numarası  Roger Federer'i 2-0 mağlup etti ve Brisbane Turnuvası'ndaki ilk şampiyonluğunu elde etti.

-*--

2015 FIFA Altın Top Ödülü'nün sahibi, bugün Türkiye saati ile 19.30'da İsviçre'nin Zürih kentindeki törende açıklanacak.

Adaylar, Barcelona’dan Lionel Messi, Neymar ve Real Madrid’den Cristiano Ronaldo. Altın Top ödülünü daha önce Messi 4, Ronaldo 3 kez kazandı. Neymar ise ilk kez aday gösterildi.

Galada ayrıca yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu gibi farklı ödüller de sahiplerini bulacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.    

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP