Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Ocak 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

İstanbul’daki Sultanahmet meydanında patlama meydana geldi.

Patlama saat 10.20 sularında gerçekleşti.  Valilik, olayla ilgili bir açıklama yaptı. İlk belirlemelere göre 10 kişi öldü ve 15 kişi yaralandı. Patlamayla ilgili incelemeler sürüyor. 

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ulaştı. Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

-*--

Başbakan Davutoğlu, Libya Ulusal Birlik Hükûmeti Başbakanı Al-Sarraj ile görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Libya'nın birliğini, beraberliğini sağlayacak her adımı destekliyoruz. İnşallah bu birlik sağlanır. Türkiye, ekonomik kalkınma için her zaman Libya'nın yanında olacak." dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye’de yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu,  "Suriye, bugün bir yıkım içindedir. Rejim, sivilleri kuşatma altında tutmaktadır. Madaya’da şu ana kadar 40’a yakın sivil açlıktan öldü. Ölenlerin arasında çocuklar da var. Yaşananlar insanlığa sığmamaktadır." dedi.

-*--

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland açıklarında bir feribot battı. Kaçak göçmenleri taşıyan feribotun batması sonucu 122 kişi yaşamını yitirdi. 75 göçmen ise sahil güvenlik kuvvetleri ve bölgedeki balıkçılar tarafından kurtarıldı.

-*--

Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen tören Altın Küre ödül gecesi, Beverly Hills’te gerçekleştirildi.

Gecede, “Diriliş” filmi drama dalında En İyi Film ödülünün sahibi oldu. Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio bu filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Altın Küre ödülleri, 1944'ten bu yana her yıl Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından veriliyor.

-*-- ve spor

FIFA Altın Top Ödülü töreni, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlendi.

Yılın futbolcusuna verilen FIFA Altın Top Ödülü'nü, 5. kez Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi kazandı. Futbolcunun finaldeki rakipleri Brezilyalı takım arkadaşı Neymar ile Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo idi.

Yılın teknik direktörü ise Barcelona’nın başındaki Luis Enrique oldu.

Törende yılın en iyi 11’i de açıklandı. Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından belirlenen 11’de şu isimler yer aldı:

Kalede Manuel Neuer; savunmada Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves; orta sahada Andres Iniesta, Luka Modric, Paul Pogba; forvette Lionel Messi, Neymar ve Cristiano Ronaldo.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.  

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP