Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Ocak 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı'nda bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, "Sultanahmet’teki alçakça saldırının ardından silahlı kuvvetlerimize talimat verdik. Suriye ve Irak'ta terör örgütü DAİŞ'in kampları vuruldu. 48 saat içinde Suriye'de ve Irak'ta 200'e yakın terörist, etkisiz hale getirilmiştir. Bunların arasında bazı sözde bölge yöneticileri de bulunuyor.” dedi.

-*--

Gürcistan’ın Batum şehrinde açılan Türkçe kurslarında yaklaşık 10 bin Gürcistan vatandaşı Türkçe öğrendi.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkçe Dil Kursu, Gürcistan vatandaşlarından yoğun talep görüyor.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, “Artan talebi karşılamak için çalışma başlattık. Millî Eğitim Bakanlığımızın ve yurt dışında Türkçe öğretiminden sorumlu kurum Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle kısa süre içinde kursumuzu daha geniş bir alana taşıyacağız. Dilimize ilginin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

-*--

Avrupa Birliği Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos, Avrupa Parlamentosu’nda sığınmacı krizi ile ilgili bir sunum yaptı.

Dimitris Avramopulos, “AB, sığınmacı krizinin çözümünde yetersiz kaldı. Şengen üyesi ülkeler arasında başlayan sınır kontrolleri,  Avrupa projesinin sonu olabilir. İtalya ve Yunanistan'daki 160 bin sığınmacının diğer AB ülkelerine yerleştirilmesi planı çok yavaş ilerliyor. Yeni bir ülkeye yerleştirilen sığınmacı sayısı 300'den az.” ifadelerini kullandı.

-*--

Dünya Ekonomik Forumu Kuzey Kore'ye gönderdiği daveti geri çekti. Açıklamaya göre, davet iptalinin sebebi ülkenin hidrojen bombası denemesi.

Kuzey Koreli yetkililer geçen hafta hidrojen bombası denemesi yaptıklarını açıklamışlardı.

Kuzey Kore, 20-23 Ocak tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek toplantıda 18 yıl aradan sonra temsil edilecekti.

-*--

Yunus Emre Enstitüsü yayınlarının yeni sayıları çıktı.

.TR dergisine ve Yunus Emre Enstitüsü bültenine yee.org.tr adresinden ulaşılabilir.

-*-- ve spor

Bulgaristan Haber Ajansı tarafından gerçekleştirilen "2015 Balkanların En İyi Sporcusu" anketinde tenisçi Novak Djokovic birinci oldu.

Ankette, geçen seneki Dünya Güreş Şampiyonası ile Avrupa Oyunları'ndan altın madalyayla dönen Türkiye’nin millî sporcuları Taha Akgül 5'inci, Rıza Kayaalp ise 7'nci sırada yer aldı.

-*--

Türkiye Millî Hentbol Takımı, 2017 Dünya Şampiyonası 5. Eleme Grubu son maçında yarın Çek Cumhuriyeti'ne konuk olacak.

Çek Cumhuriyeti ile Ankara'da yapılan maçı Türkiye 27-24 kazanmıştı. Millîlerimiz grupta 6 puanla lider durumda bulunuyor. 

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP