Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 18 Ocak 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere’nin başkenti Londra'ya gitti. Başbakan Davutoğlu, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, “Ziyaretlerin çok kapsamlı ekonomik bir boyutu var. İlk durağımız İngiltere olacak. Gündemimizde ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar bulunuyor.” dedi.

Davutoğlu, Londra’daki görüşmelerin ardından İsviçre'ye geçecek. Buradaki Dünya Ekonomik Forumu toplantısına ve Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin tanıtım resepsiyonuna katılacak.

-*--

Türkiye’de zorlu kış şartları etkisini sürdürüyor. Kar yağışı, özellikle İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırdı. İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi.

Meteoroloji şartları, hava yollarını da olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları, 18 Ocak Pazartesi günü beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla iç ve dış hatta 246 seferi iptal etti.

-*--

Adana’da bir okula Aziz Sancar’ın ismi veriliyor…

Adana Valisi Mustafa Büyük, 2015 yılı değerlendirme toplantısı sonrası gazetecilerle konuştu. Büyük, “Sayın Sancar aldığı Nobel Kimya Ödülü ile hepimizi gururlandırmıştır. Biz de Yüreğir ilçemizde yapımı tamamlanan lisemize kendisinin ismini vermek istedik. Kendisi de nezaket gösterdi ve kabul etti. Bu okullarda yeni Aziz Sancarlar, herkesin gurur duyacağı insanlar yetişsin istiyoruz.” diye konuştu.

-*--

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İran'ın nükleer anlaşma kapsamında gerekli önlemleri yerine getirdiğini onayladı. Buna göre Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler İran'a yönelik yaptırımları kaldıracak.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini, “İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlar kaldırıldı. Bu başarı, diplomasinin ürünüdür. Çok zor sorunlara karşı etkili çözümler üretebiliriz." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama da Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının açıklamasının ardından İran’a yönelik yaptırımları kaldıran kararnameyi imzaladı.

-*-- 

Sırbistan'da 'erken seçim' kararı…

Başbakan Aleksandar Vucic, “Reformları engelleyen toplumsal çatışmaları çözmek için erken seçime gitme kararı aldık. Sırbistan'ın istikrarı için önümüzdeki dört yıl çok önemli. Halkın da desteğiyle iktidarı kazanmak istiyoruz. Önemli kararlar alabilmek ve AB'ye güçlü girebilmek için buna ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Vucic, erken seçim tarihiyle ilgili açıklama yapmadı. Sırbistan'da genel seçimler dört yılda bir yapılıyor. Son genel seçim, 16 Mart 2014'te yapılmış, seçimi Vucic'in Sırp İlerleme Partisi kazanmıştı.

-*--

Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır, H1N1 virüsü hakkında açıklama yaptı. Bakır, "İnsandan insana bulaşan H1N1, artık dünyaya yayıldı. Bu virüs artık mevsimsel grip şeklinde geçiyor. Hâlâ hastalığa yakalanmayan insanların aşı olmalarını öneriyoruz.” dedi.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı, yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Karşılaşma, olumsuz hava şartları nedeniyle 7 dakika geç başladı. Görüş mesafesinin iyice düşmesi ve sahanın karla kaplanması üzerine hakem Mete Kalkavan, maçı 5. dakikada tatil etti.

Mücadele, ileri bir tarihte oynanacak.

-*--

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, yeni stadı Timsah Arena’daki ilk maçta Trabzonspor'u 4-2 yendi.

Trabzonspor’un golleri Musa Nizam ve Cardozo’dan geldi. Bursaspor bu gollere, Sercan, Necid, Sivok ve Serdar Aziz’le cevap verdi.

-*--

İspanya 1. Futbol Ligi La Liga’nın 20. haftasında Barcelona, Athletic Bilbao'yu 6-0 yendi. Millî futbolcu Arda Turan ikinci yarının başında Messi’nin yerine oyuna girdi.

Real Madrid de yeni teknik direktörü Zinedine Zidane’la ikinci maçına çıktı. Madrid ekibi, Sporting Gijon’u 5-1 yendi. Zidane’ın takımı iki maçta rakip ağlara 10 gol bıraktı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP