Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Ocak 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da gazetecilere konuştu.

Çavuşoğlu, “Yasadışı yapıları, terör örgütlerinin hepsini bu ülkeden temizleyeceğiz. Bir yandan da Suriye'deki siyasi çözüm için uğraşıyoruz. Bir yol haritası var. Ateşkes olacak. Altı aylık görüşmelerden sonra geçiş hükûmeti olacak. Bu konuda bizim tutumumuz son derece net ve gerçekçidir.” dedi.

-*--

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında propaganda savaşı devam ediyor.

Kuzey Kore, 6 Ocak'ta hidrojen bombası denediğini iddia etmişti. Güney Kore bu açıklamanın ardından sınırda Kuzey Kore karşıtı propaganda yayınına başlamıştı. Kuzey Kore’nin bu yayınlara cevabı ilginç oldu. Kuzey Kore, Güney Kore’ye içinde yaklaşık 1 milyon propaganda broşürü bulunan balonlar gönderdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü Kim Min-seok, “Kuzey Kore ordusu, ülkemize içi Güney Kore karşıtı broşürlerle dolu balonlar gönderiyor. Bu balonlardan bazıları Seul'e kadar ulaştı.” diye konuştu.

-*--

Suriye’nin Muaddamiye bölgesinde insani kriz büyüyor.

Şam'a 10 kilometre uzaklıktaki Muaddamiye, 3 yıldır rejim ve Hizbullah’ın kuşatması altında. Son 3 haftadır ilçeye hiçbir şekilde gıda girişi yapılmadı. Burada yaşayan 45 bin sivil, açlık ve kış şartlarıyla mücadele ediyor.

-*--

Makedonya'da geçici hükûmet kuruldu.

Makedonya'da iktidar ve muhalefet erken seçim konusunda anlaştı. Başbakan Nikola Gruevski istifa etti. Bu gelişmeler üzerine ülkeyi seçime kadar yönetecek olan geçici hükûmet kuruldu.

Ülkede erken seçim 24 Nisan 2016’da gerçekleştirilecek.

-*--

Fransa'nın Savoie bölgesinde çığ faciası meydana geldi. 5 asker hayatını kaybetti.

Fransa'nın Alp dağları bölgesinde askerî eğitim sırasında çığ düştü.

Facia esnasında 2 bin metre yükseklikteki tepede 52 asker eğitim yapıyordu. Askerlerden 5'i hayatını kaybetti, 4'ü yaralandı. 3 askeri arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Eskişehirspor’u 3-0 mağlup etti. Deplasmanda kazanan Fenerbahçe’nin gollerini Fernandao ve Van Persie kaydetti.

-*--

Şike iddiaları tenis kortlarında…

İngiliz yayın kurumu BBC’nin, kendilerine ulaşan belgelere dayanarak yaptığı haberde sarsıcı detaylar bulunuyor.

İddialara göre arasında Wimbledon'ın da yer aldığı bazı tenis maçlarında şike yapıldı. Son 10 yılda dünya sıralamasında ilk 50'de bulunan 16 tenisçi, şike yaparak maçtan çekildi. Yasadışı bahis yoluyla şebekeler yüz binlerce dolar kazandı.

Uluslararası Tenis Federasyonu, olay hakkında henüz bir soruşturma başlatmadı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP