Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Ocak 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akademisyen, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldi.

Buluşmada, terörle mücadele ile güvenlik-demokrasi dengesi konuşuldu. Terörle mücadele konusunda öneriler sunuldu.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsviçre’deki 46. Dünya Ekonomik Forumu’nda “Türkiye'nin Küresel Rolü” konulu bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, “Bu yıl Davos’ta mülteci krizi ve küresel ekonomi gibi konular ana gündemdeydi. Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke Türkiye’dir. Sığınmacı krizi, hem Türkiye'yi hem uluslararası toplumu yakından ilgilendiriyor.” diye konuştu.

-*--

Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan bir tekne battı. İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Sığınmacıların amacı yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmekti. Tekne, kıyıdan 13 mil uzakta batmaya başladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, arama kurtarma çalışması başlattı. Ekipler, şu ana kadar 5 kişinin cesedine ulaştı, 28 kişiyi ise kurtardı.

-*--

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırı, bir kafenin otoparkında gerçekleşti. Saldırıda bomba yüklü bir araç kullanıldı. Olayda, 202 kişi hayatını kaybetti. Saldırganlardan 4’ü etkisiz hale getirildi.

Somali Güvenlik Bakanı Abdurrezzak Ömer, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ömer, “Güvenlik güçlerimiz saldırganlarla yaklaşık 10 saat çatıştı. Bölgede güvenliği sağladık.” dedi.

Somali'deki Eş-Şebab örgütü, saldırıyı üstlendi.

-*--

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel’e, Rusya'nın Suriye'de terörle mücadeleye katkısıyla ilgili bir soru soruldu. Pavel, “Rusya, Suriye'de DAİŞ'ten daha çok muhalif güçleri vuruyor. Bu çok iyi biliniyor. Rusya’nın bu politikasını değiştirmesi şart.” şeklinde cevap verdi.

-*--

 

Güneş Sistemi'ne yeni bir gezegen ekleniyor.

Gök bilimciler, Güneş Sistemi'nin dış kısmında, Plüton'un ötesinde 9'uncu gezegenin olduğuna işaret eden "güçlü bir kanıt" elde etti.

Yeni gezegen, matematiksel hesaplamalar ve bilgisayar simülasyonları yardımıyla belirlendi. 9. Gezegen Dünya'nın 10 katı büyüklüğünde.

-*--ve spor

Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi İlk 16 grubunda Anadolu Efes, Hırvat ekibi Cedevita Zagreb’e 84-80 yenildi. Anadolu Efes, 4. maçında 2. mağlubiyetini aldı.

Aynı grupta bu akşam bir de Türk derbisi oynanacak. Darüşşafaka Doğuş – Fenerbahçe mücadelesi Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP