Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Ocak 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Yıldız Sarayı'nda bir görüşme yaptı.

Biden görüşmede, Türkiye’de akademisyenlerin imzaladığı bildiriyi eleştirdi. Açıklamasında, “Bildiride PKK teröründen hiç bahsedilmiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör propagandası yapmak fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak ABD’nin tutumundan memnunuz. Türkiye terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmıyor.” açıklamasında bulundu.

-*--

Türkiye ve Almanya Hükûmetleri arasında bir toplantı yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, baş başa görüşmelerinin ardından toplantıya başkanlık etti.

İki lider toplantı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, "DEAŞ insanlığa yönelik bir tehdittir. Türkiye ile Almanya bu tehdide karşı Irak'ta, Suriye'de, Türkiye'de, Almanya'da her yerde birlikte mücadele etmeye hazırdır." dedi.

-*--

ABD'nin doğusundaki kar fırtınası nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle ABD'nin 11 eyaletinde olağanüstü hâl ilan edilmişti.

New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı. Şehirde araçların trafiğe çıkışına izin verilmiyor. Kentte bugün ve sonrasında hayatın kısmen normale dönmesi bekleniyor.

-*--

Portekiz cumhurbaşkanını seçti.

Portekiz'de oyların yaklaşık yüzde 53'ünü alan bağımsız aday Marcelo Rebelo de Sousa ilk turda Portekiz Cumhurbaşkanı seçildi.

Seçime bağımsız aday olarak giren Sousa, son 15 yılda devlet televizyonlarında yaptığı siyasi analiz programlarıyla ülkesinde popüler bir isim olmuştu.

-*--

Candaroğulları Beyliği döneminde yaptırılan 600 yıllık tarihî Kurşunluhan, Avrupa'nın en eski oteli olarak tescillenecek.

Kastamonu'daki yapı, 1443 yılında Fatih Sultan Mehmet'in dayısı Kemalettin İsmail Bey tarafından yaptırıldı.

Konaklama amacıyla yapılan ve hâlâ otel olarak işletilen Kurşunluhan, dünyadaki ender eserlerden biri.

-*-- ve Spor

Avustralya Açık Tenis Turnuvası Melbourne kentinde devam ediyor. Turnuvada 6 şampiyonluğu bulunan ABD'li Serena Williams ile 2008 şampiyonu Maria Sharapova çeyrek finalde rakip oldu. İkili geçen yılki finalde karşılaşmış ve mücadeleyi Williams kazanmıştı.

-*--

2016 Dünya Ralli Şampiyonası'nın Monte Carlo'daki ilk ayağını, Volkswagen'in son 3 yıldır şampiyon olan Fransız pilotu Sebastien Ogier kazandı.

Bu galibiyetle 28 puan alan Ogier, pilotlar klasmanının zirvesine yerleşti.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2. ayağı, 11-14 Şubat tarihlerinde İsveç'te düzenlenecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP