Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Ocak 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, "Bizim İslam dünyasındaki gerilimlere cevap verebilecek bir Anadolu İslam geleneğimiz var. İç meselelerimizi konuşarak, küresel meseleleri ise insani çerçevede çözebiliriz." dedi.

-*--

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmeler yapmak üzere Çin’e gitti.

Kerry, başkent Pekin'de Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi. Görüşmede taraflar, ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Kerry, “Washington ve Pekin'in beraber çözmesi gereken ortak sorunları var. Örneğin Kuzey Kore'nin nükleer programı, küresel güvenliğin önünde büyük bir tehdit." ifadesini kullandı.

-*--

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen "Ortadoğu ve Filistin Sorunu" konulu toplantıda bir konuşma yaptı. Ban Ki-mun, “İsrail'in işgal ettiği topraklarda yerleşim birimi kurması Filistin halkı ve uluslararası topluma hakarettir. Bu faaliyetlerin hemen dondurulması gerekir. Bu hareketler provokatif eylemlerdir.” dedi.

-*--       

Çin'in kuzeyindeki Harbin kentinde düzenlenen dünyanın en büyük buz ve kar festivali, dev buz yapıtlarıyla ziyaretçilerine olağanüstü manzaralar sunuyor.

32'ncisi düzenlenen festivalde İstanbul'daki Ayasofya Müzesi, Rus Katedrali, Avrupa mimarisine ait önemli yapıtlar yer alıyor.

Festival alanını gezmek için renkli ışıkla süslenmiş faytonlar kullanılıyor.

-*-- ve spor

Basketbol 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerine katılacak Türkiye A millî erkek ve kadın basketbol takımlarının rakipleri belli oldu.

Türkiye, erkeklerde A Grubu'nda Senegal ve Kanada, kadınlarda B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile eşleşti.

-*--

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic yarı finale yükseldi.

Sırp Djokovic’in geçen yıl da dâhil 5 şampiyonluğu bulunuyor.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP