Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Şubat 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İngilizce ve Rusça olarak tüm uyarılara rağmen bir Rus uçağı sınırımızı ihlal etti. Bu hava sahası aynı zamanda NATO hava sahasıdır. Konu NATO'nun da takibindedir. Böyle ihlallerle Rusya bölgedeki krizi tırmandırıyor." dedi.

-*--

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Roma’da resmî temaslarda bulundu ve gazetecilere bir açıklama yaptı. Bozkır açıklamada, “Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik Avrupa Birliği’nin ayırdığı 3 milyar avroluk kaynak şubat ayında Türkiye’ye ulaşacak.” dedi.

-*--

İstanbul'da, İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait bir tablo ele geçirildi.

New York’taki bir koleksiyonerin evinden çalınan eser 1940 yılına ait. Tabloyu 8 milyon dolara satmak isteyen kaçakçılar polis tarafından yakalandı.

Eser FBI başta olmak üzere birçok polis ve güvenlik teşkilatı tarafından aranıyordu.

-*--

Çin'in kuzeyindeki Şandong eyaletinde meydana gelen maden kazasında mahsur kalan dört işçi 36 gün sonra kurtarıldı.

Çin'de 2014 yılında 931 maden işçisi kazalarda hayatını kaybetti. Ülkede 2003 yılında maden kazalarında yedi bin kişi ölmüştü.

-*--

Madaya'da 16 kişi daha açlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Şam'ın kuzeybatısında yer alan Madaya, 7 aydan bu yana rejim güçleri ile Hizbullah militanlarının kuşatması altında. 40 bin nüfuslu Madaya’da bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Abluka sebebiyle açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye yaklaştı.

-*--

Suriye'den Türkiye'ye gelen ve Türkiye’de piyanoya yeteneği keşfedilen Tambi Cimuk, Gürcistan Tiflis Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'ndan dereceyle döndü.

Tambi Cimuk, Tiflis'teki yarışmada genel enstrüman sıralamasında üçüncü, piyano dalında ise ikinci oldu. Cimuk, Paris'te yapılacak UNESCO Barış Konseri'nde değişik ülkelerinden 9 piyanistle aynı sahneyi paylaşacak.

-*-- Ve spor

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, Novak Djokovic bir kez daha şampiyonluğa ulaştı.

Finalde Andy Murray ile karşılaşan Djokovic rakibini 3-0 yendi. Finalistler 2013’te ve 2015’te yine finalde karşılaşmışlardı ve kazanan isim yine Djokovic olmuştu.

Sırp tenisçi Avustralya Açık’ta 6. kariyerinde ise 61. tekler şampiyonluğunu kazandı. Djokovic bu sonuçla Avustralya Açık'ı en fazla kazanan erkek tenisçi unvanını, Roy Emerson ile paylaştı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP