Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Şubat 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili'de Birleşmiş Milletler Latin Amerika Ekonomik Komisyonu konferansında konuştu.

Erdoğan, “Terörü bir dinle eşleştirmek ve ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanları dışlamak sadece terör örgütlerinin işine yarar. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya, özenli davranmaya çağırıyoruz." dedi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık yarışı için Iowa'da ön seçimler düzenlendi. Teksas Senatörü Ted Cruz, Cumhuriyetçi adaylar arasındaki ilk seçimi yüzde 28 oyla kazandı.

Ülkede başkanlık seçimi 8 Kasım 2016’da gerçekleşecek.

-*--

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi üyesi Salim el-Muslat Cenevre’de bir açıklama yaptı. El-Muslat, “Cenevre'ye Suriye halkının acılarını bitirmek için geldik. Kuşatmaların kaldırılması ve Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için çok önemli." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerle görüşmelere başladıklarını duyurmuştu.

-*--

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Zika virüsüne karşı alınan önlemler metnini imzaladı.

Metne göre, sağlık yetkilileri, Zika virüsü tehlikesi bulunan tüm binalara girebilecek.

Zika virüsü, aedes türü sivrisineklerin sokması sonucu insana bulaşıyor. Yetkililere göre sivrisineklerin yok edilmesi için alanda çalışanlara üniforma, güneş kremi, böceksavar sağlanması gerekiyor.

-*--

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Birimi, Miniatürk’ün son 5 yılda 5 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.

2003 yılında açılan Miniatürk’te, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin maketleri yer alıyor. Minyatür parkta bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi ve Ecyad Kalesi gibi tarihî eserler de bulunuyor.

 

Sesli rehberlik hizmeti verilen müzede, ziyaretçilere Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere 9 farklı dilde bilgi veriliyor.

-*--ve spor

Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor son 16 turunda karşılaştı.

Trabzon Avni Aker Stadı’nda oynanan maçta, Akhisar rakibini 1-0 mağlup etti. Akhisar Belediyespor bu sonuçla adını çeyrek finale yazdırdı.

Kupada çeyrek finale kalan diğer takımlar ise şu şekilde: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Konyaspor, Rizespor ve Amed Sportif.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP