Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 9 Şubat 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbaşkanı Angela Merkel ile Ankara'da basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, “Hiç kimse, Türkiye'den mülteciler konusunu tek başına üstlenmesini bekleyemez. Perşembe günü NATO Savunma Bakanları Toplantısı var. Almanya ile birlikte NATO'nun da izleme mekanizmalarını etkin şekilde kullanmasını isteyeceğiz.” diye konuştu.

-*--

Edremit Körfezi açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

Sahil güvenlik ekiplerinin helikopter ve botlarla arama çalışmaları sürüyor.

Daha önce göçmenlerden biri balıkçılar, 3'ü ise sahil güvenlik ekiplerince kurtarılmıştı.

-*--

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın düzenlenmesine 6 ay kaldı. Brezilya hükûmeti, zika virüsü yüzünden olimpiyatların ertelenmesine gerek olmadığını açıkladı ama konu Amerikan Olimpiyat Komitesinin gündeminde.

Amerikan Olimpiyat Komitesi, sporcu veya antrenörlerin zika virüsü konusunda endişe taşımaları hâlinde, Brezilya'ya seyahat etmeyebileceklerini açıkladı.

ABD, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda en çok madalyayı kazanan ülke olmuştu.

-*--

Geleneksel Çin takvimine göre 8 Şubat hem yeni yılın hem de bahar festivalinin ilk günü. Çin yeni yılı; Malezya, Endonezya, Japonya ve Filipinler gibi birçok Asya ülkesinde her yıl coşkuyla kutlanıyor. Bu sene de yeni yıl konserler ve ejderha dansları ile kutlandı.  12 hayvanlı takvime göre bu yıl maymun yılı olacak.

-*--

İzmir'de açılan "Kara Afrika Sanatı" isimli heykel ve maske sergisi 14 Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 93 yaşındaki gazeteci Hıfzı Topuz'un 60 yıldan bu yana Afrika ülkelerinden tek tek topladığı eserlerden oluşuyor. 400 farklı parçadan oluşan koleksiyon Afrika'nın renkli kültürünü yansıtıyor. Birbirinden ilginç maskelerin Afrika kültüründe bereket, zenginlik, sağlık gibi çeşitli anlamları bulunuyor.

-*--ve spor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, Basketbolu Geliştirenler Derneği'ni 75-67 yendi ve puanını 33'e çıkardı. Bu sonuçla Fenerbahçe bu haftayı da lider bitirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyespor ise Beşiktaş'a yenilmesine rağmen 31 puanla ikinci sıradaki yerini koruyarak zirve takibini sürdürdü.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP