Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Şubat 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti Alman basınında geniş yer aldı.

Süddeutsche Zeitung haberinde, “Başbakan Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni bir insani felaketten çekiniyor.” dedi.

Bild gazetesi de haberinde, “Merkel, Türkiye ile iletişim hâlinde, ancak Suriye’deki hava saldırıları yeni bir sığınmacı krizini tetikliyor.” ifadesini kullandı.

Die Tageszeitung ise haberinde, “Merkel göçmen kaçakçılarıyla mücadele etmek istiyor. Almanya, Türkiye ve NATO ile eylem planı yapıyor.” diye yazdı.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'da bazı resmî görüşmeler yaptı.  Bu görüşmelerden sonra Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Dost ve müttefik ülkeler, terör örgütü konusunda bir karar vermeli. Amerika Birleşik Devletleri’nin bir karar vermesi lazım, ortak olarak bizi mi seçiyor, terör örgütlerini mi seçiyor." dedi.

Dışişleri Bakanı, daha sonra Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından, “Çalışmalarıyla göğsümüzü kabartan Yunus Emre Enstitümüzü ziyaret ettik.” ifadesini paylaştı.

-*--

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası topluma, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye desteğini arttırma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletlerden yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, 2,5 milyon Suriyeli sığınmacıyı ağırlayarak büyük bir sorumluluk üstleniyor. Birleşmiş Milletler olarak, Türkiye'ye, Suriyeli sığınmacılar için son 5 yılda gösterdiği cömertlik nedeniyle teşekkür ediyoruz.” dendi.

-*--

Rusya'da yapılması planlanan 2018 FIFA Dünya Kupası için tesis ve stat inşa eden Rus şirketi, bin Türk işçiyi istihdam etmek istiyor.

Rus şirketi, Rostov ve Kaliningrad valilerine Türk işçi kotasının artırılması için başvuruda bulundu. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, inşaatların tamamlanması için bin Türk işçiye daha ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Ülkenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onay verirse Türk işçi kotasının artırılması yönündeki talep karşılanacak.

-*--ve spor

İstanbul'daki Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası'nda sakatlanan millî güreşçi Rıza Kayaalp bir açıklama yaptı. Kayaalp, “Yüzde 90 oranında iyileştim. Bu sakatlığı çok önemli görmüyorum. Mart ayında Avrupa Güreş Şampiyonası var. Şu anda ilk hedefim 6. kez Avrupa şampiyonu olmak.” dedi.

-*--

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında dün Fenerbahçe ve Amed Sportif Faaliyetler 3-3 berabere kaldı. Taraflar çeyrek finalde bir kez daha karşılaşacaklar ve bu mücadele sonunda yarı finale yükselen takım belli olacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP