Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 11 Şubat 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu konuşmada, "Türkiye-Suriye sınırı ve yüreğimiz, yemeğimiz, evimiz Suriyelilere açıktır.” ifadelerini kullandı.

-*--

Bulgaristan, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yı Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için aday gösterdi. Bulgaristan eski Dışişleri Bakanı Bokova, 2009 yılından beri UNESCO Genel Direktörlüğü görevini sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, 5 yıllık süre için BM Genel Kurulu'nun onayıyla seçiliyor. Görev süresini dolduran genel sekreter tekrar aday olabiliyor.

Güney Kore'nin eski Dışişleri Bakanı Ban Ki-mun, BM tarihindeki 8. genel sekreter. Ban Ki-mun’un ikinci beş yıllık dönemi 2016 sonunda tamamlanacak.

-*--

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “Türkiye sığınmacılara karşı cömert davranıyor ama Türkiye'nin kapasitesi sınırsız değil. Uluslararası toplumun Türkiye'ye yardım etmesi gerekiyor. Bu da ancak Türkiye'ye finansal yardım yaparak ve Türkiye'deki sığınmacıların bir kısmını kendi ülkelerine kabul ederek olur." ifadesini kullandı.

-*--

Skydive Trio grubu, Türkiye'de ilk kez konser verecek.

Dünyaca ünlü caz müzisyenlerinden oluşan Skydive Trio grubu, son albümlerinin dünya turnesi kapsamında 17 Şubat Çarşamba akşamı Akbank Sanat'ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

-*--ve spor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçında deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-1 yendi.

Beşiktaş ise Torku Konyaspor'a 2-1 yenildi.

Yarı finale çıkacak takımlar çeyrek final ikinci maçlarından sonra belli olacak.

-*--

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası çeyrek final turunun ilk maçında Polonya'nın Impel takımıyla karşılaşacak.

Çift maç eleme yöntemine yapılacak mücadelede, turu geçen takım yarı finale yükselecek.

Eşleşmede rövanş 24 Şubat Çarşamba günü Polonya'da olacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP