Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Şubat 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Davutoğlu, ''Bizim diğer ülkelerden beklediğimiz şey teröre karşı Türkiye'nin yanında olmaları. Herhangi bir güç Türkiye'yi rahatsız ederse, güvenliğimizi savunuruz.'' ifadelerini kullandı.

-*--

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye, Almanya ve Yunanistan, Ege’de NATO imkânlarından faydalanmak istiyor. NATO da mülteci krizi ile ilgili yardıma hazır. NATO Ege Denizi'nde devriye görevi için hazırlık çalışmaları yapacak.” dedi.

-*--

Almanya’nın başkenti Berlin'de 66. Uluslararası Berlin Film Festivali başladı.

Festivalde “Altın Ayı” ve “Gümüş Ayı” ödülleri için 18 film yarışacak. 10 gün sürecek festivalde 77 ülkeden 434 film gösterilecek. Türkiye'den de "Mavi Bisiklet", "Genç Pehlivanlar", "Rauf" ve "Toz Bezi" filmleri festivalde yer alacak.

Festivalde ödüller 20 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

-*--

Devlet Tiyatroları tarafından sahneye konulan ve Mevlana'nın bir meselinden yola çıkan "Bersisa" isimli tiyatro oyununun galası yapıldı.

Oyunun yönetmeni Gülebru Turna, “Hepimiz için çok heyecan verici bir süreç. Geniş kitlelere ulaşmayı umut ediyoruz." dedi.

Oyun, Mevlevilikle ilgili sırları bulmaya talip olan bir akademisyenin, kendisini zamanın ve mekânın dışında ama gerçeğin içinde bulmasını konu ediniyor.

-*--ve spor

THY Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 80-59 yendi.

Fenerbahçe, bu sonuçla grupta oynadığı 7 maçı da kazandı ve son 16'nın tek yenilgisiz takımı oldu. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi'nde Ülker Sports Arena'daki galibiyet serisini de 16 maça çıkardı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP