Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Şubat 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telefonda görüştü.

Görüşmede Tusk, “Avrupa Birliği olarak terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanındayız.” dedi.

Konuşmada, mülteci konusu başta olmak üzere Suriye'deki son gelişmelere de değinildi. Tusk görüşmede mart ayında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında özel bir zirve yapılacağına da dikkati çekti.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı. Davutoğlu, “Türkiye dünyayla daha çok bütünleşecek. Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz. Türkiye'nin imajını, uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek isteyenler tarih ve millet önünde mahcup olacaklardır.” dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte, Türkiye, Suriye krizi, Rusya’nın Suriye krizindeki tutumu ve göçmen krizi gibi başlıca konuları değerlendirdi.

Ayrıca Türkiye’nin geniş kapsamlı iş birliği mesajına hazır olduğunu belirtti.

-*--

Kilis'in Nobel adaylığına ABD'den destek geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göç Bürosu, Suriyeli mülteciler için yaptıklarından dolayı Kilis'in Nobel Barış Ödülü adayı olmasına destek verdi.

Kurumun resmî Twitter hesabından yapılan paylaşımda Kilis'teki Suriyelilerin Türk nüfusunu geçtiği vurgulandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, bu yılki Nobel barış ödülünün Kilis'e verilmesi için başvuruda bulunmuştu. Nobel Komitesi'ne yazdığı mektupta, Kilisliler ve Suriyelilerin harika bir dayanışma örneği gösterdiğini belirtmişti.

-*--

Fiji, tarihinin en şiddetli fırtınasına yakalandı. Ülkeyi yerle bir eden Winston hortumu nedeniyle, en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Fiji Başbakanı, "Son derece şiddetli bir olayla karşı karşıyayız." diyerek halkı uyardı. Sokağa çıkma yasağı getiren hükûmet, 30 günlük olağanüstü hâl ilan etti.

900 bin nüfuslu ülkeye, her yıl sadece Avustralya'dan 340 bin turist gidiyor.

-*--

66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” ödülünü “Fuocoammare” adlı film aldı.

İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi filminde, İtalya'nın Afrika'ya en yakın noktası Lampedusa adasındaki sığınmacıların durumunu anlattı.

Ödülü Lampedusa’daki insanlara adayan Rosi, "Bu gerçekten güçlü bir film ve bununla insanların gerçekten bilinçlenmesini, duyarlı olmalarını ümit ediyorum." dedi.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya hakem Deniz Ateş Bitnel damga vurdu. Bitnel, birçok yanlış karara imza attı. Trabzonspor karşılaşmayı 7 kişi tamamladı.

-*--

Türkiye'nin atletizm branşında Rio Olimpiyat Oyunları için kota alan sporcular listesine Mert Girmalegesse de eklendi. Girmalegesse, Sevilla Maratonu'nda yaptığı dereceyle olimpiyat barajını geçti.

11 Temmuz 2016'da sona erecek baraj elde etme periyodu sonunda kadro 3 erkek ve 3 kadın olmak üzere 6'ya indirilecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP