Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Şubat 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, El Cezire televizyonuna konuştu.

Davutoğlu, “Türkiye, sınırlarına yönelik her türlü müdahale ve ihlale cevap verir. Türkiye demokratik bir ülkedir. Sınırların korunması için kurallar vardır. Konu sınırlarımızın güvenliği olunca tüm tedbirleri alırız." dedi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ülkesinde ve Latin Amerika’da Zika virüsüyle mücadele için 1,9 milyar dolar finansman sağlanmasına yönelik resmî talebini Kongre’ye sundu. Obama, Kongre’nin talebini hemen ele alması çağrısında bulundu.

İlk kez 1947 yılında Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, Mayıs 2015'te Brezilya'da sivrisinekler yoluyla yayıldı. Zika virüsüne yakalanan hamilelerde virüs, bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor.

ABD'de görülen vakaların çoğunun seyahat bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye’de çatışmaların durdurulmasına ilişkin anlaşma konuşuldu.

Tarafların ateşkesin sağlanmasına ilişkin anlaşmayı onayladıkları belirtildi.

-*--

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki "Vahşi Orman" isimli sığınmacı kampının tahliye edilmesi kararına tepki yağdı.

Ülkede 250 sivil toplum örgütü, sanatçı ve tanınmış kişi, kampın güney kısmının "hijyen koşulları" nedeniyle tahliye edilme kararına karşı çıktı.

Kampın güneyinde 315'i ailelerini kaybeden çocuklar olmak üzere 3.455 sığınmacı yaşıyor.

-*--

İtalyan asıllı ünlü gitar virtüözü Al Di Meola, "Cemal Reşit Rey 3. Caz Şubatı" konserleri kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Bugüne kadar Türkiye'de çok kez sahne alan sanatçının konserine dinleyicilerin ilgisi büyük oldu, Meola dakikalarca alkışlandı.

Meola’nın son albümünün adı “tam bir mutluluk” anlamına geliyor.

 

-*--ve spor

Basketbolda FIAT Türkiye Kupası'nı finalde Darüşşafaka Doğuş'u 67-65 yenen Fenerbahçe kazandı.

-*--

Futbolda ise Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek, maç eksikliğine rağmen liderliğe yükseldi. Maçtaki tek gol Alman yıldız Mario Gomez'den geldi.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan sürüyor. Barcelona bugün Türkiye saati ile 21.45’te Arsenal'a konuk olacak. Maçı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz. 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP