Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 8 Mart 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, “Sığınmacı krizinin çözümü, iş birliğinin güçlendirilmesi konularında öneriler sunduk. Bizler, Türkiye’de gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Avrupa Birliği de kendi üzerine düşeni yapacak. En geç haziran sonunda Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz seyahat edebileceklerini düşünüyoruz.” dedi.

-*--

Brüksel’deki Türkiye- Avrupa Birliği Zirvesi'nde, Türkiye'nin öneri paketinin yanı sıra sığınmacı kriziyle ilişkili diğer konular da görüşüldü. Avrupa Birliği liderleri, ortak açıklamayla bu konularda alınan kararları duyurdu.

Buna göre, Schengen Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına karar verildi. Sığınmacıların bir ülkeden diğerine gönderilmesi yaklaşımı sonlandırıldı. Zirve sonunda yayımlanan ortak açıklamalarda, "Düzensiz göçmen akışı sona erdi." ifadesi kullanıldı.

-*--

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "5. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı" çerçevesinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Poroşenko, 9-10 Mart tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birer görüşme yapacak.

Petro Poroşenko'nun ziyaret kapsamında ayrıca iş çevreleriyle de bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.

-*--

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg, “Türkiye, 2,5 milyondan fazla sığınmacı kabul etti. Türkiye ve Yunanistan'a çabaları için teşekkür ediyoruz. Biz de NATO olarak Ege Denizi'ne gemiler göndermek için hızlı bir karar aldık. Gemilerimiz bilgi topluyor. Bölge sularında alanımızı genişletiyoruz. Bölgede insan kaçakçılığını engelleyeceğiz.” dedi.

-*--

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, 3. CNR Kitap Fuarı'nı üç günde 100 binin üstünde kişi ziyaret etti.

Fuarın bu seneki teması "Engelsiz Bir Dünya". Kitap fuarında Engelsiz Dünya Platformu tarafından “9 Dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı”, “Kör Topal Konferanslar”, “İşaret Dili Şarkı Etkinliği”, “Özel Canlandırma”, “Sessiz Konferans” gibi etkinlikler düzenleniyor.

-*--ve spor

Süper Lig'de Beşiktaş, Eskişehirspor'u 3-1 yendi. Bu skorla Beşiktaş maç eksiğiyle Fenerbahçe’nin arkasındaki ikinciliğini sürdürdü.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP