Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 9 Mart 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasında 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kapsamında ortak bildiri yayımlandı.

Bildiride, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği her iki ülke için de önem taşımaktadır. Yunanistan, Türkiye'nin üyelik sürecini desteklemektedir. İki ülke, kültürel mirasın belirlenmesi ve korunması konusunda iş birliğini artıracaktır." dendi.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlar günü için bir mesaj yayımladı. Mesajda, "Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadınlarımız her emaneti en iyi koruyan ve saklayandır. Ülkemizi kadınlarımızın merhametine, fedakârlığına emanet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

-*--

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinde bir basın toplantısı düzenlendi. Konuşmasında, “Sığınmacılar konusu Almanya ve Türkiye'nin ortak sorunudur. Türkiye 2,7 milyonun üzerinde Suriyeli insana yardım etmiştir. Türkiye'nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür." dedi.

Maria Böhmer, sığınmacılar ve göç konusunda görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gelmişti.

-*--

Uluslararası Göç Örgütünden yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak - 7 Mart 2016 tarihlerinde Akdeniz üzerinden İtalya’ya 9 bin 294 ve Yunanistan’a 131 bin 847 sığınmacı giriş yaptı.

Böylelikle, yılın başından bu yana Akdeniz üzerinden toplam 141 bin 141 sığınmacı Avrupa'ya ulaştı. Sığınmacıların bu zorlu yolculuğunda 443 kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan ve İtalya'ya varan sığınmacıların çoğunluğunu ise savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan Suriyeliler oluşturuyor.

İtalya ve Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine dağılıyor.

-*--

3. CNR Kitap Fuarı için Arap dünyasından Türkiye'ye gelen 18 yayınevi, Türk yayıncılarla çeviri sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre, aralarında Nazan Bekiroğlu, Erhan Afyoncu, Rasim Özdenören gibi yazarların kitaplarının da bulunduğu 150 eser Arapçaya aktarılacak.

-*--ve spor

Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Polonya'nın Wisla Can-Pack takımını 79-70 yendi.

-*--

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid rakibi Roma’yı Madrid’de 2-0 yendi ve çeyrek finale çıktı. Golleri Cristiano Ronaldo ve James Rodriguez attı.

İki takımın Roma’daki karşılaşmalarını da İspanyol ekibi 2-0 kazanmıştı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP