Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Mart 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Kırım'ın hukuksuz ilhakını tanımamıştır ve bundan sonra da tanımayacaktır. 'Güçlüyüm, öyleyse haklıyım.' mantığı doğru değil." dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği Ankara Resepsiyonu’nda bir konuşma yaptı. Davutoğlu, “Dünyanın yatırım ve cazibe merkezi olmak Türkiye'nin en önemli hedeflerindendir. Bu ülkeye yatırım yapan, güvenen bir kişi yabancı da olsa bizim vatandaşımız sayılır. Bütün uluslararası yatırımcıları Türkiye'nin, Türk ekonomisinin ayrılmaz parçaları olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ülkesinin İran’ın petrol ürünleriyle ilgili yaptırımlarını bir yıl uzattı. Gerekçe olarak İran’ın hâlâ ABD’ye tehdit oluşturduğu gösterildi.

Konuyla ilgili ABD’nin imzaladığı iki başkanlık emri bulunuyor. Bunlardan ilki 1979’da dönemin başkanı Jimmy Carter, diğeri ise 1995’te Bill Clinton tarafından imzalanmıştı.

-*--

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Sebebi bilinmeyen yangına çok sayıda iş makinesi ve 150 kişilik ekiple müdahale edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele verdi. Şiddetli yağmurun da etkisiyle yangın söndürüldü. Olayda yerleşim yerleri zarar görmedi.

-*--

Türk sinemasından 70 kadın oyuncunun fotoğraflarını içeren "Perdedeki Kadınlar" sergisi açıldı.

İstanbul’daki Turkmall Sanat Galerisi’nde açılan sergi, foto muhabiri Ercan Arslan’ın arşivinde bulunan eserlerden oluşuyor. 

“Perdedeki Kadınlar” Sergisi 31 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

-*--ve spor

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, son 16 turu ilk maçında bugün Portekiz ekibi Braga'yı konuk edecek.

 

İstanbul’daki mücadele bugün Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak.

Fenerbahçe bir önceki turda Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı, Braga ise İsviçre temsilcisi Sion'u saf dışı bırakmıştı.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Paris Saint-Germain deplasmanda Chelsea'yi 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Fransız temsilcisi, rakibini kendi sahasında da aynı skorla yenmişti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP