Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Mart 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı” töreninde konuştu.

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Türkiye, bu alanda önemli bir yere sahiptir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemle ilgili açıklamalar da yaptı. Erdoğan, “Demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusundaki güçlü duruşumuzu, terör örgütlerinin provakasyonlarına rağmen devam ettireceğiz." diye konuştu.

-*--

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum'daki “Yargıda Zaman Yönetimi” sempozyumunda konuştu.

Bozdağ, ''Hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığını kötüye kullanma hakkı yoktur. Bu dokunulmazlığı veren halktır. O hâlde bu dokunulmazlık milletin hakkını korumak için kullanılmalıdır. Suç işlemek için değil.” ifadelerini kullandı.

-*--

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda terör saldırısı gerçekleştirildi.

İki ayrı patlamanın ardından yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı. Saldırıda 11 kişinin hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Patlamalardan biri apronda, diğeri ise terminal binasında meydana geldi. Brüksel Valisi, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirtti.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Küba’ya tarihî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Obama, 88 yılın ardından Küba'yı ziyaret eden ilk Amerika Birleşik Devletleri Başkanı oldu.

Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Castro, “Dünya genelindeki hiçbir ülke sağlık, eğitim ve eşit ücret konularında garanti veremez. Bir köprüyü yıkmak kolaydır. Ancak o köprüyü yeniden yapmak uzun ve zorlu bir çalışma ister.” dedi.

Obama ise “Soğuk Savaş döneminin iki düşman ülkesinin ilişkilerinin normalleşeceğini kimse hâyâl edemezdi. Bu ziyaret, Washington ile Havana arasındaki diplomatik ilişkiler açısından yeni bir adımdır.” şeklinde konuştu.

-*--

Fransa'da havalimanlarında çalışan hava kontrolörlerinin iş yavaşlatma eylemi uçuşları etkiledi.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, dün gece Paris'in ikinci büyük havalimanı Orly'de uçuşların yaklaşık yarısı; bugün de yine Orly ve Marsilya'daki uçuşların üçte biri iptal edildi.

Fransa çapında sayıları 4 bini aşan hava kontrolörlerinden yüzde 20'si dün iş yavaşlatma eylemi başlatmıştı. Eylemi sebebi, kullanılan ekipmanın yeni teknolojiye uygun olmadığı iddiası.

-*--ve spor

Türk Havayolları Avrupa Ligi Son 16 Turu karşılaşmasında Anadolu Efes, Hırvatistan'ın Cedevita takımını 80-76 yendi. Anadolu Efes, bu sonuçla gruptaki 5. galibiyetini aldı ve son 8 iddiasını sürdürdü.

-*--

ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Galatasaray Odeabank, Bayern Münih'le karşılaşacak.

Galatasaray, ilk maçta rakibine 10 sayı farkla yenilmişti. Yarı finale çıkmak için Galatasaray’a 11 sayılık galibiyet gerekiyor. Karşılaşma, İstanbul’da oynanacak ve Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP