Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Mart 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Millî Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı 6 saat 15 dakika sürdü.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel'de terör eylemleri yaşanmıştır. Bu olayların amaçlarının farklı, yöntemlerinin aynı olduğu görülmektedir. Terör; din, dil, ırk, mekân ve devlet ayrımı yapmaksızın tehdit oluşturmaktadır. Uluslararası kamuoyunda ortak görüş ve iş birliğine varılmasının son derece önemli olduğu vurgulanmıştır.” denildi.

-*--

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic, insanlığa karşı suç işlemek ve savaş kurallarını ihlal etmekten suçlu bulundu.

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Karadzic’i, 40 yıl hapis cezasına çarptırdı.

-*--

Musul'u kurtarma operasyonu başladı.

Irak ordusu, Mahmur ilçesine bağlı 11 köyü terör örgütü DAİŞ'ten kurtardı.

Irak Savunma Bakanlığı, Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAİŞ'in elinde bulunan Musul'u kurtarma operasyonunun bu sabah başladığını bildirmişti.

-*--

8 Mart 2014’te kaybolan Malezya Havayolları uçağının parçaları bulundu.

Avustralya Ulaştırma Bakanı Darren Chester, “Mozambik'te bulunan parçalar Malezya Havayollarının kayıp uçağıyla çok uyumlu.” dedi.

-*--

15. Boston Türk Film Festivali'nde Çağan Irmak'a "Türk sinemasında mükemmellik" ödülü verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 15'incisi düzenlenen festival, Tolga Karaçelik'in ''Sarmaşık'' adlı filminin gösterimi ile başladı. Daha sonra Irmak'ın “Nadide Hayat” ve “Dedemin İnsanları” filmlerinin gösterimi yapıldı. Ardından düzenlenen törenle Irmak'a "Türk sinemasında mükemmellik ödülü" takdim edildi.

-*--ve spor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İsveç’le özel bir maç yaptı.

Antalya'daki maçta Türkiye, İsveç'i 2-1 mağlup etti. Goller, Cenk Tosun'dan geldi.

-*--

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde İsviçre temsilcisi Volero'yu eledi ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Vakıfbank, bu sonuçla Dörtlü Final'de Fenerbahçe Grundig'in rakibi oldu. İki Türk takımı arasındaki yarı final karşılaşması, 9 Nisan'da oynanacak.

-*--

Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff , 68 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane futbolcu, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Cruyff, Ajax ve Barcelona'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapmış ve bu kulüplerin simgesi hâline gelmişti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP