Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Mart 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--                                                                                                        

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük 25 şirketinin başkanları ile bir araya gelecek. Cuma günü ise Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak. Zirvede liderler, güvenlik ve terörle mücadele konularını konuşacak.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün'de Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda konuştu.

Davutoğlu, “Ürdün Kralı Abdullah ve Başbakan El-Nusur ile çok olumlu görüşmeler yaptık. Köklü ilişkilerimizde yeni bir adım atıyoruz. Ürdün'ün istikrarı bizim için Türkiye'nin istikrarı kadar önemlidir. Bu noktada Ürdünlü kardeşlerimizle omuz omuzayız.” diye konuştu.

-*--

İskenderiye'den Kahire'ye giden Mısır yolcu uçağı kaçırıldı. Uçaktaki yolcu sayısının 55, kabin ekibinin de 7 kişi olduğu belirtildi. Alınan bilgilere göre uçağı kaçıran kişi, pilotu üzerindeki bomba düzeneğini patlatmakla tehdit etti. Uçak, Kıbrıs Rum Kesimi'ne sabah 08:50'de zorunlu iniş yaptı. Mürettebat ve 4 yabancı dışında tüm yolcular serbest bırakıldı.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

İki bakan, görüşme öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Görüşmede terör örgütleriyle mücadele konusu ana gündem maddesi. Sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya karşı tehdit oluşturan terör organizasyonlarını yenmek zorundayız." dedi.

-*--

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ''Acman One'' isimli gökdelen grubunda büyük bir yangın çıktı. Yangın, çevredeki bir başka gökdelene daha sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Ülkede yılbaşı gecesi de gökdelende yangın çıkmıştı.

-*--

FBI'la Apple arasındaki "şifre savaşı" sona erdi.

FBI, Apple'dan Aralık 2015'te San Bernardino şehrinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım istemişti. Apple bu isteğe olumsuz cevap vermiş ve olay mahkemeye taşınmıştı. FBI, söz konusu iPhone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurdu.

Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı, “Faruk'un iPhone'undaki verilere başarılı bir şekilde ulaşılmıştır. Bu nedenle Apple'ın yardımına artık ihtiyaç duyulmamaktadır." açıklamasını yaptı.

-*--

Türkiye'nin mozaikleri dünyada tanıtılacak.

Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği, tarihî kentlerde bulunan mozaikleri dünyaya tanıtmak amacıyla "Mozaik Yolu" adı altında bir proje geliştirdi. Proje kapsamında Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mozaik kentlerinin kültürel mirasları tanıtılacak.

-*--

Türk Hava Yolları’nın sponsor olduğu "Batman Superman’e Karşı: Adaletin Şafağı" filmi, beş günde 424 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti. Film, aynı sürede "Star Wars", "Jurrassic World" ve "Harry Potter" filmlerinin ardından dördüncü sırada yer aldı.

Filmi, Türkiye'de de ilk üç günde 513 bin 873 kişi izledi.

-*--ve spor

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Türkiye Millî Futbol Takımı bu akşam Avusturya ile karşılaşacak. Viyana’daki karşılaşma, Türkiye saati ile 20.30’da başlayacak.

-*--

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı.

Fenerbahçe mücadeleyi 100-80 kazandı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP