Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 30 Mart 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, konakladığı St. Regis Oteli'nde, bazı düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel asistanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İlişkileri Kıdemli Genel Müdürü Karen Donfried, Washington Enstitüsü yöneticisi Michael Singh, Woodrow Wilson Merkezi Başkanı Jane Harman, Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Joel Hellman, Johns Hopkins Üniversitesi Dekanı Prof. Vali Nasr'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda düşünce kuruluşu temsilcisi ve akademisyen katıldı.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağı Bagram üssünden kalkışından kısa süre sonra yere çakıldı. Uçağın pilotu fırlatma sistemiyle uçağın düşüşünden kısa süre önce paraşütle atlatarak yara almadan kurtuldu.

-*--

Başbakan Davutoğlu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ile görüştü

Başbakan Davutoğlu BM Genel Sekreteri Ban ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin, Libya'nın siyasi birliği, istikrar ve güvenliği için destek ve girişimlerini güçlü şekilde devam ettireceğini söyledi.  

-*--

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiltere’nin, Türkiye’nin başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede en sağlam ortağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. İngiltere Büyükelçiliği konutunda, “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi” kapanış yemeğinde konuşan Moore, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen korkunç terör saldırıları ile ilgili İngiltere'nin derin üzüntüsünü yineleyerek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

-*--

Millî Kütüphane Başkanlığınca yürütülen "Konuşan Kitaplık" uygulaması kapsamında, gönüllü okuyucular ile tiyatro ve ses sanatçıları tarafından seslendirilen 5 bin kitap, görme engellilerin hizmetine sunuldu.

-*--ve spor

EURO 2016 hazırlıkları kapsamında deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya gelen A Millî Takımımız sahadan 2-1 galip ayrıldı. Geçen hafta Antalya'da İsveç'i 2-1 mağlup eden millilerimiz Avusturya'yı da aynı skorla mağlup ederek yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Millilerimiz bu galibiyetle Fatih Terim yönetiminde Fransa'da yapılacak EURO 2016 öncesi 2'de 2 yaparak 'hazırız' mesajı verdi.

-*--

 

Miami Masters Tenis Turnuvası'nın 2. turunda Damir Dzumhur ile karşılaşan erkekler dünya sıralamasının 5 numarası Rafael Nadal, baş dönmesi yüzünden 3. sette karşılaşmadan çekildi.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP