Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 31 Mart 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk ve Amerikan iş adamlarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, “Türkiye, hızlı büyüyen ve ''öncelikli ekonomi pazarı' olarak tanımlanan bir ülke. Ülkemize yatırım yapıp zarar eden veya pişman olan hiçbir iş adamı yoktur. Her alanda reform programlarımız devam ediyor. Yeni iş alanları oluşturmak öncelikli amacımız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında sonra Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Kerry’le görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa hazırlıkları kapsamında, bir grup akademisyenle toplantı gerçekleştirdi. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de yer aldı.

-*--

Fransa Terörle Mücadele Başsavcısı François Molins, ülkede bir terör saldırısının son anda engellendiğini bildirdi.

Molins, “Reda Kriket isimli şüpheli, geçen hafta Paris’te yakalandı. Zanlının evinde çok sayıda silah, ve patlayıcı bulundu. Şahıs, ‘'terör örgütüne üye olmak ve saldırı hazırlığı’ gerekçesiyle tutuklandı.” dedi.

-*--

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun İran'ın balistik füze denemelerine ilişkin konuştu.

Ban Ki-mun, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yarattı. Ne tür önlemler alınacağına BM Güvenlik Konseyi karar vermeli." dedi.

İran devrim muhafızları, balistik füze denemeleri yaptıklarını açıklamış ve Batı dünyasından İran'a yeni yaptırımlar konusu gündeme gelmişti.

-*--

Türkiye’nin Çankırı şehrinde belediye, kullanılmaz durumda olan bir uçak ile iki tren vagonunu kütüphaneye dönüştürdü.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Amacımız, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Çocuklarımızın iyi yetişmelerini, donanımlı olmalarını istiyoruz. Bu, okumakla olur.” diye konuştu. Kütüphanelerin açılışı içinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası'nda yapılacak.

-*--ve spor

ULEB Avrupa Basketbol Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray Odeabank, İspanya'nın Gran Canaria takımıyla karşılaştı.

Galatasaray, rakibini 14 sayı farkla 89-75 mağlup etti. Galatasaray’da Errick McCollum ve Chuck Davis  18’er sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın rövanşı 6 Nisan Çarşamba günü İspanya'da oynanacak.

-*--

Millî tenisçi Marsel İlhan, İsrail’deki ATP Tenis Turnuvası’nda Fransız Yannick Jankovits ile karşılaştı.

İlhan, rakibini 2-0’lık sonuçla eledi ve ikinci tura yükseldi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP