Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 5 Nisan 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, “Kızılay, 2005 yılında kan ihtiyacının ancak yüzde 19'unu karşılayabiliyordu. 2015'te ise ihtiyacın yüzde 85'ini karşılar hâle geldi. Kızılay son 3 yılda dünya genelinde 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaştı. Bu, tebrik edilmesi gereken bir rakamdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda da açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Terörle mücadeleye, son silahlar susana, son tehdit ortadan kalkana kadar devam edeceğiz." dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü törenine katıldı.

Davutoğlu, “Polisimiz, askerimiz ülkemizin güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Bölücü terör örgütüne karşı mücadelemiz zaferle bitecek. Bu mücadeledeki en büyük güvencemiz emniyet teşkilatlarımızdır. Biz tüm adımlarımızı sadece bugünü değil, önümüzdeki üç asrı hesap ederek atıyoruz.” diye konuştu.

-*--

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda 170 Ermenistan askerinin öldüğü açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, “Alınan önlemler ve vurulan hedefler sonrasında karşı taraf büyük kayıplar verdi. Ermeni güçleri geri çekildi. Çatışmalarda 170 Ermenistan askeri öldürüldü, 12 zırhlı araç imha edildi.” ifadeleri kullanıldı.

-*--

Pakistan'da şiddetli yağışlar 63 kişinin ölümüne sebep oldu.

Özellikle Gilgit-Baltistan bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Birçok yol kullanılamaz hâle geldi ve nehirler taştı. Toprak kayması ve göçükler nedeniyle 63 kişi hayatını kaybetti.

-*--

Nijerya'da Boko Haram terör örgütünün esir tuttuğu 275 kişi kurtarıldı.

Ordunun düzenlediği operasyonda, 15 Boko Haram militanı öldürüldü, en az 275 kişi kurtarıldı. Ayrıca örgütün patlayıcı ürettiği bir fabrika da imha edildi.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

-*--

Tarsus’ta ağaçlar kitap açtı!

Türkiye’nin Mersin şehrine bağlı Tarsus Belediyesi, 52. Kütüphane Haftası kapsamında ilginç bir etkinlik düzenledi. Belediye ağaçlara, farkındalık oluşturmak amacıyla bine yakın kitap astı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Kütüphane Haftası dolayısıyla vatandaşları kitap okumaya yönlendirmek istedik. Vatandaşlarımıza kitap hediye ettik. Faaliyetimiz büyük ilgi gördü. Bu da bizi çok sevindirdi.” diye konuştu.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Kasımpaşa karşılaştı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, rakibine 2-1 yenildi.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçları bu akşam başlıyor.

Bayern Münih, Benfica’yla; Barcelona ise Atletico Madrid ile karşılaşacak. Maçlar, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP