Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Nisan 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Suudi Arabistan Kralı Ankara'da.

Kral Selman bin Abdulaziz, resmî ziyaret için Türkiye'ye geldi. Abdülaziz'i Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

Suudi Kral için bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşılama töreni düzenlenecek. Törenden sonraki görüşmelerde, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Kral Selman bin Abdülaziz, daha sonra İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13'üncü İslam Zirvesi'ne katılacak.

-*--

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı Suriyeli sığınmacıların eğitimi hakkında konuştu.

Avcı, “330 bin Suriyeli çocuğu örgün eğitime aldık. Bu yıl sonuna kadar toplamda 450 bin çocuğu eğitime almayı planlıyoruz.” dedi.

-*--

Gazze yaralarını saramıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Gazze Şeridi'nde 16 binden fazla Filistinli aile ile görüştü. Yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Sonuçlara göre, İsrail'in 2014'teki saldırılarında evleri kullanılamaz hale gelen Filistinlilerden 75 bininin ev ihtiyacı devam ediyor. Birçok aile güvenlik ve özel alandan yoksun bir şekilde çadırda, yıkık ev kalıntılarında veya dışarıda açık alanlarda barınıyor.

-*--

Azerbaycan şehitlerini uğurladı.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen 4 subay, Bakü'de törenle son yolculuklarına uğurlandı. Törene binlerce Azerbaycanlı katıldı.

-*--

Washington’da “Türk Film Festivali" başladı.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenleniyor.

Hafta sonuna kadar devam edecek festival boyunca "Sarmaşık", "Sivas", "Baskın", "Limonata", "Nadide Hayat", "Kar Korsanları", "Kalandar Soğuğu" ve "Ertuğrul 1890" adlı filmler ücretsiz ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.

-*--

Sultan Abdülhamid'in fotoğraflarından bir albüm daha…

Edirne'nin Sultan 2. Abdülhamid koleksiyonundan ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi arşivinden derlenen eski fotoğrafları, "Tarihî fotoğraflarla Edirne" adlı albümde toplandı. Albümde 63 fotoğraf yer alıyor.

-*--

Piyano, aşkı bu kez Bükreş'te anlatacak.

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Piyano Aşkı Anlatıyor" konseriyle 13 Nisan akşamı Bükreşli müzikseverlerle buluşacak.

 

-*--ve spor

Kartal, yeni yuvasında ilk maçını kazandı.

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'daki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 yendi ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Siyah-beyazlı ekibin Vodafone Arena’daki ilk golünü atansa kulübün Alman yıldızı Mario Gomez oldu.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP