Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Nisan 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

24. Muhtarlar Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda terörle mücadele hakkında konuştu. Erdoğan, “Türkiye’nin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Operasyonlar döneminde terör sorununu bitireceğiz.” dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu.

Davutoğlu, “Küreselleşme hayatın her alanını etkiliyor. Biz, adalet ve merhameti de küreselleştirmek zorundayız. Aksi hâlde dünyanın hiçbir bölgesinde adalet, özgürlük ve güvenlikten söz edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, çözüm görüşmeleri çerçevesinde ara bölgede bir araya geldi.

İki lider, ara bölgede bulunan Birleşmiş Milletler İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

-*--

Suriye'de Birleşmiş Milletler gözetimindeki geçici ateşkes yine bozuldu.

Beşşar Esed rejiminin hava saldırılarında 61 sivil hayatını kaybetti. Muhalifler, rejimin ateşkesi ilk günden beri ihlal ettiğine ve hava saldırılarının iyice arttığına dikkat çekiyor.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletindeki ön seçimleri Cumhuriyetçi Parti'den Donald Trump, Demokrat Parti'den ise Hillary Clinton kazandı.

Ülkede ön seçim heyecanı 26 Nisan'da Delaware, Rhode Island ve Maryland eyaletlerinde devam edecek.

-*--

Gürcü çocuklar 'Barış Ekmeği' pişirmeye geliyor.

TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün iş birliği ile Gürcistan'dan 10 ilköğretim öğrencisi, Türkiye'de 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali etkinliklerine katılacak. İstanbul Esenler Belediyesince düzenlenecek festivalde İpek Yolu üzerindeki bütün ülkelerin çocukları bir araya gelecek.

-*--ve spor

Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi çeyrek final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe, Real Madrid ile karşılaştı. İstanbul’daki ilk iki maçı kazanan Fenerbahçe, rakibini İspanya’da da 75-63 yendi ve Dörtlü Final'e çıktı.

Fenerbahçe, Berlin'deki Dörtlü Final ilk maçında İspanyol takımı Laboral Kutxa ile karşılaşacak.

-*--

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda "şahin gözü" teknolojisi kullanılacak.

Teniste uzun yıllardır kullanılan uygulama, topun kale çizgisini geçip geçmediğini belirliyor. “Şahin gözü” uygulaması, İngiltere, Almanya ve İtalya'nın futbol liglerinde de kullanılıyor.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP