Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Nisan 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

1 milyon ilave istihdam hedefleniyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adana Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Bakan Işık konuşmasında "Şu anda Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz. " dedi.

-*--

Rus savaş uçakları Halep'i vurdu.

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Tarik el-Bab bölgesine hava saldırısı düzenledi. Cumartesi günkü saldırıda 12 sivil öldü ve 22 sivil yaralandı.

-*--

ABD'de binlerce kişi Türkiye için yürüdü.

ABD’nin başkenti Washington'da (Vaşhingtın), Ermeni iddialarına karşı Türkiye’ye destek amacıyla “Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüş için Türkiye ve farklı ülkelerden binlerce insan Beyaz Saray önünde toplandı.

İslamofobi, yabancı düşmanlığı, Suriyeli mültecilerin durumu gibi konulara da dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe katılanlar, "Barış ve dayanışma için Türkiye'yi destekliyoruz!" pankartlarıyla yürüdüler.

-*--

Binlerce kişi 57. Alay için yürüdü.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığınca “57. Alay Vefa Yürüyüşleri” adıyla 81 ilde eş zamanlı yürüyüşler ve etkinlikler düzenlendi.

-*--

Shakespeare ölümünün 400. yılında anılıyor.

Oyun yazarı ve şair William Shakespeare, ölümünün 400. yılında İngiltere’de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Anma etkinliklerinin merkezinde ise şairin doğduğu kent Stratford bulunuyor. Stratfordlılar Shakespeare maskeleriyle törenlere katılıyor, kentin sokaklarında şairin yaşadığı döneme ait kostümlerle dolaşıyorlar.

-*--ve spor

Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nın İstanbul ayağında milli raket Çağla Büyükakçay, Karadağlı tenisçi Danka Kovinic'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. 26 yaşındaki Büyükakçay, Dünya Kadınlar Tenis Birliği turnuvalarında final oynayan ve şampiyonluk kazanan ilk Türk tenisçi oldu.

-*--

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başladı.

Uluslararası Bisiklet Birliği takviminde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyon, Beşiktaş İskelesi önünden başladı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 1963'ten beri düzenlenen tur, ilk kez bu yıl, yurdun iç kesimlerinden geçerek Anadolu'yu dünyaya tanıtacak. Tur, 8 farklı etabın ardından, 1 Mayıs Pazar günü İzmir'de sona erecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP