Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Nisan 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’nde konuştu.

Kongrenin kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler birer Müslüman olarak kardeşliğimize asla gölge düşürmemeliyiz. Kim ki 'Benim mezhebim senin mezhebinden daha üstündür' diyorsa, İslam'a zarar verir. İslam'a zarar vermeye kimsenin hakkı yok. İster Sünni olsun ister Şii olsun. Biz böyle bir ayrımcılığın içerisine giremeyiz." dedi.

-*--

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Barzani ile bir araya geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Tarafların, bölgede meydana gelen gelişmeler, terör örgütü DAİŞ ile mücadele ve Suriye'nin durumu üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

-*--

Rus savaş uçakları Halep'i bombalamaya devam ediyor.

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Kellase semtine saldırı düzenledi. Saldırılarda 17 sivilin yaşamını yitirdi, 45 kişi yaralandı. Yıkılan evlerin enkazında halen sivillerin bulunduğu ve ayrıca Rus savaş uçaklarının Bustan el-Kasr ve Sukkeri mahallelerini de bombaladığı bölgeden gelen haberler arasında.

-*--

Suriyeli muhalifler 'Cenevre' öncesi toplandı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Genel Kurulu, Cenevre görüşmelerini değerlendirmek üzere İstanbul'da toplandı. Üç gün sürecek toplantıda, Suriye konusundaki siyasi durumlar, ülkedeki iç savaş, Esed rejimi ile müttefiklerinin saldırıları ve geçiş hükümeti gibi çeşitli konuların masaya yatırılması bekleniyor.

-*--

El-Cezire'nin Bağdat ofisi kapandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yayın yapan El-Cezire televizyon kanalı, Iraklı makamların yayın izni vermemesi nedeniyle kapatıldı.

 

 

-*--

Türk filmleri Hollanda seyircisiyle buluşacak.

Hollanda’da Türk filmlerinin sanatseverlere ulaştırılması amacıyla düzenlenen “Kırmızı Lale Film Festivali”nin 4’üncüsü bu sene 27 Mayıs’ta başlayacak. Filmlerin bu sene Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven’ın yanı sıra Lahey, Utrecht ve Tilburg kentlerinde seyirciyle buluşacağı bildirildi. Festivale uzun ve kısa metrajlı 30 kadar film katılacak.

-*--

Tarihi zafer sahneye taşınacak.

1. Dünya Savaşı sırasında, Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer olan Kut'ül Amare, 100'üncü yıl dönümünde, "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterimi" ile tarih sahnesinden sanat sahnesine taşınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu katılımıyla 38 mehteran ve 72 oyuncunun sahne alacağı gösterim, yarın saat 19.00’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak.

-*--ve spor

Fenerbahçe 4-0 hükmen galip!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'de hakem Bülent Yıldırım tarafından 88. dakikada tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe'nin 4-0 hükmen galibiyetine karar verdi.

-*--

Filede derbi Fenerbahçe'nin!

Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı'nın 2. devresinde Fenerbahçe Grundig, Galatasay Daikin'i 3-1 mağlup etti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP