Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 6 Mayıs 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Kongrede aday olmayı düşünmüyorum. Benim bu kararı almamda herhangi bir şekilde hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımca atılmış bir adımdan duyulmuş bir pişmanlık söz konusu değildir. Yaptığım görevi hakkıyla ve onurumla yaptım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder." dedi.

-*--

Suriye ordusu çadır kente saldırdı.

Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilindeki Kamune çadır kentine düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Rejim güçlerinin Halep, İdlib ve Lazkiye'deki saldırılarından kaçan halk, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Kamune çadır kentine yerleşmişti.

-*--

İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyine saldırdı.

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelere sabah erken saatlerinde 4 füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu bir Filistinli hafif yaralanırken füzelerin düştüğü yerde ve etrafındaki binalarda maddi hasar meydana geldi.

-*--

272 milyon kişinin mailleri ve şifreleri ele geçirildi.

ABD’de bulunan “Hold" Bilgi Güvenliği Şirketi 272 milyon mail adresi ve şifrenin hackerlar (hekırlar) tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

-*--

"Acıyı güzelleştiren kadın" İstanbul'da

Dünyaca ünlü sanatçı Yasmin Levy, "Good Music in Town" konserleri kapsamında İstanbul'da müzikseverlerle buluştu. Konserde Yasmin Levy'ye, Taksim Trio grubu eşlik etti.

-*--ve spor

Avrupa Karate Şampiyonası'nda 5 milli karateci finalde.

ilk gününde yarışan Türk sporculardan 5'i finale yükseldi, 3'ü ise bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen 51. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ilk günü tamamlandı. Şampiyonada ferdi kumite kategorisinde Türkiye'yi temsil eden karatecilerden Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Aykut Kaya, erkeklerde; Serap Özçelik ve Merve Çoban ise kadınlarda, adlarını finale yazdırdı.

-*--

Atıcılıkta Genç Kız Milli Takımı dünya üçüncüsü oldu.

Uluslararası Atıcılık Federasyonu tarafından Almanya'nın Suhl kentinde düzenlenen Gençler Dünya Kupası'nda kızlarda Nur Banu Özpak, İzel Aydın ve Deniz Üstündağ'dan oluşan milli takımımız, dünya üçüncüsü oldu.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP