Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 11 Mayıs 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurul Hizmet Töreni"ne katıldı.

Erdoğan, “Türkiye, sığınmacılar için her türlü yardımı yaptı. Konteyner kentler, çadır kentler kurduk. Avrupa ise üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor.” dedi.

-*--

Diyarbakır'da bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK, polis servis aracına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 12'si polis memuru 48 kişi yaralandı. PKK adına eylem yapan 3 şüpheli öldü.

-*--

Avrupa Parlementosu (AP), Türkiye gündemli olağanüstü toplanıyor.

AP Genel Kurulu, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahat imkânı öngören anlaşmayı görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

-*--

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, İskenderun Teknik Üniversitesinde "Yeni Anayasa ve 2023 Vizyonu" konferansında konuştu.

Malkoç, "Amerikalılar 'Başkanlık Sistemi' diyor. Fransızlar da 'Yarı Başkanlık Sistemi' diyor. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemi diyeceğiz. Bu sistem yerli ve millî olacak." ifadelerini kullandı.

-*--

"16. Yüzyıl Dâhisi Matrakçı Nasuh Sergisi”, Avusturya'nın başkenti Viyana'da sanatseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleşecek sergi 25 Mayıs-12 Haziran arasında Viyana Sanat Tarihi Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

-*--

Bursa’nın Orhangazi ilçesinin Karsak Mahallesi’nde 2 bin yıllık köprü ortaya çıktı.

Tarih araştırmacısı Naci Pehlivan tarafından bulunan ve en az 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen köprünün turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.

-*--ve spor

Dünya sıralamasının 85. basamağındaki milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Uluslararası Tenis Federasyonu Slovakya turnuvasına galibiyetle başladı.

Ukraynalı Olga Fridman'ı 2-0'lık skorla geçen Büyükakçay, ikinci tura yükseldi.

-*--

Anadolu Efes, sezonu zirvede bitirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 30. ve son haftasında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 19 sayı farkla 90-71 yendi, normal sezonu lider tamamladı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz. 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP