Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Mayıs 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Van’da terör saldırısı…

Van’ın Çaldıran ilçesinde, Çaldıran-Doğubayazıt karayolunda bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi; 6 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz ise yaralandı.

-*--

65. Hükümetin Bakanlar Kurulu açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesini dün açıkladı. Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan Bakanlar Kurulunda 9 yeni isim bulunuyor.

-*--

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi sona erdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Dünya İnsani Zirvesi sırasında birçok çalışmaya imza atıldığını belirterek, "Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zirve’nin kapanış programında yaptığı konuşmada, "Bu, adil dünya değildir. Karşımızdaki bu keskin farklılığa uluslararası toplumun hiçbir ferdinin, hiçbir vicdan sahibi ülkesinin kayıtsız kalmaması gerekir. Bu zirve, ancak Afrikalı, Asyalı, Suriyeli, Iraklı çocuklar başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumların hayatlarında yeni bir dönemi başlatırsa amacına ulaşmış sayılır.” dedi.

-*--

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Fransa'nın başkenti Paris'te "Rojava Temsilciliği" adı altında ofis açtı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, temsilciliğin hiçbir diplomatik statüsünün olmadığı vurgulandı. PYD, daha önce Moskova, Stockholm ve Berlin'de de ofis açtığını duyurmuştu.

-*--

Üçüncü Havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde yerli ürün kullanılacak.

İGA Havalimanları Üst Yöneticisi Yusuf Akçayoğlu, yaptığı açıklamada “Biz yeni havalimanını millî proje olarak görüyoruz. Millî sanayimize ve millî iş gücümüze maksimum katkı vermeyi düşünüyoruz.” dedi. 

-*--ve spor

A Milli Futbol Takımı, Antalya'da toplanıyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek ay-yıldızlı takım ikinci hazırlık kampına 26 Mayıs Perşembe günü Antalya'da başlayacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde bir araya gelecek milliler, 29 Mayıs Pazar günü Antalya Stadı'nda Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP