Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Mayıs 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi. Bir asker ile 2 korucumuz şehit oldu, 2 kişi ise yaralandı.

Saldırıda, bomba yüklü aracı erken fark eden korucular kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önledi.

-*--

Irak'ta ordu birlikleri, Felluce'nin terör örgütü DAİŞ'ten kurtarılması hedefiyle üç gündür devam eden operasyon kapsamında 19 bölgede kontrolü sağladı.

-*--

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protesto etmek için bugün ulusal gazetelerin basımı ve dağıtımı yapılmayacak. 31 Mart ve 28 Nisan tarihlerinde de ulusal gazetelerin baskısı ve dağıtımı yapılmamıştı.

-*--

Hasankeyf tarihî ve kültür varlıkları ile taşınacak.

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihî Hasankeyf'in yeni yerleşim yeri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Taşınacak tarihî ve kültürel eserler, yeni yerleşim biriminde oluşturulacak Kültür Parkı'nda sergilenecek.

-*--

Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşen "16. Yüzyıl Dâhisi Matrakçı Nasuh Sergisi”, Avusturya'nın başkenti Viyana'da sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği tarafından projelendirilen sergi, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Viyana Sanat Tarihi Müzesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

 -*--ve spor

Spor Toto Basketbol Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 93-79 yendi ve seride 1-0 öne geçti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP