Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 3 Haziran 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya'da Türkiye-Kenya İş Forumu'na katıldı.

Erdoğan, “Kenya ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Güçlü iş birlikleriyle kısa zamanda önemli işler başarılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’nın kabul ettiği "1915" kararına ilişkin, "Bu, Alman Parlamentosunun tarihî hatasıdır." dedi.

Yıldırım, “Oylamaya 650 temsilcinin sadece 250’si katılmış. Bu, Alman Parlamentosunun çoğunluğunun bu kararı desteklemediğini de ortaya koymuştur. Almanya ve Türkiye çok önemli iki müttefik. Ancak Türkiye olarak gereken karşılığı vereceğiz.” diye konuştu.

-*--

AK Parti, CHP ve MHP grupları, Alman Meclisinin “1915” kararına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Almanya Federal Meclisinin, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan tehcirle ilgili haksız kararını şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık yarışı devam ediyor.

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı sert şekilde eleştirdi.

Clinton, “Trump başkan olacak niteliğe sahip değil. Nükleer şifrelere asla sahip olmaması gerekiyor. Çünkü alıngan kişiliğiyle bizi savaşa sürüklediğini hayal etmek zor değil. Çocuklarımızın ve torunlarımızın güvenliğini onun eline bırakamayız.” dedi.

-*--

Kanada'da ülke tarihinin en büyük orman yangını yaşanıyor sayın dinleyiciler.

1 Mayıs’ta başlayan ve şu ana kadar 582 bin hektarlık alanı yok eden orman yangını, hâlâ kontrol altına alınamadı. Yangın, 13 ayrı noktada aktif olarak ilerliyor.

-*--

Belgrad'da 'İstanbul'dan Anadolu'ya' fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu'nun "İstanbul'dan Anadolu'ya" isimli fotoğraf sergisi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da açıldı.

Dedeoğlu, “Geçtiğimiz yıl Balkanlar'da dört sergi açtım. Fotoğraflarım insan, portre ve mekân arasındaki ilişkilerden oluşuyor. Buradaki sergime Anadolu'yu da ekledim." diye konuştu.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ise sergi hakkında “Sergilenen fotoğraflarda Sırbistan, Hırvatistan, İran ve daha birçok ülkeden ortak noktalar bulunuyor.”  dedi.

-*--ve spor 

Amerikan Basketbol Ligi NBA’in finalinde ilk mücadelenin galibi Golden State Warriors oldu. Warriors, sahasında Cleveland Cavaliers'ı 104-89 yendi ve seride 1-0 öne geçti.

-*--

Yıldız futbolcu Messi hâkim önünde!

Vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanan Lionel Messi tüm iddiaları reddetti. Messi ve babası hakkında 3 farklı mali suçtan 22 ay hapis cezası talep edilen dava, yarın sona erecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP