Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Haziran 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kuvvetli yağış sele yol açtı.

Deliçay ve Tümçay dereleri taştı. Övülbek Mahallesinde su baskınları meydana geldi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Belediyeye ait iş makineleri de çalışma başlattı.

-*--

İzmir'de 2 bin 304 tarihi eser ele geçirildi.

Polis, tarihî eser kaçakçılarının ellerindeki tarihî eserleri piyasaya sürecekleri bilgisini aldı ve takip başlattı. İzmir’in Buca ilçesinde 2 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda tarihî değeri olan 2 bin 304 eser ele geçirildi.

-*--

Bosna Hersek'in Novi Grad şehri yakınlarındaki Hozic Kamen ve Zvornik şehri yakınlarındaki Kazan Basta’da iki yeni toplu mezar bulundu.

İki toplu mezarlarda 15 savaş kurbanına ait kemiklere ulaşıldı. Kalıntılarına ulaşılan kurbanların 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta, Prijedor şehrinde öldürülen Boşnaklar olduğu aktarıldı.

-*--

İsrail'den Filistin'e sanal abluka!

İsrail Adalet Bakanlığının talebi üzerine Filistinlilere ait binlerce sosyal medya hesabı ve içerik internetten silindi.

 -*--

Irak’ın Felluce kentini DAİŞ'ten geri alma operasyonu devam ediyor. 23 Mayıs’tan bu yana bölgeden 3 binden fazla aile göç etmek zorunda kaldı.

-*--

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, bir basın toplantısı düzenledi.

Ban Ki-Mun, "Suriye barış görüşmeleri için zaman daraldı. Suriye rejimi, savaş yorgunu ülkede, insani yardım için erişime izin vermeli. Buna izin verilmemesi savaş suçudur" dedi.

-*--

Avrupa Futbol Şampiyonası, protestoların gölgesinde başlıyor.

Ülkede çalışma yasa tasarısına yönelik protesto ve grevler sürüyor. Paris'te çöp imha merkezi işçilerinin geçen başlattığı grev yüzünden, başkentin çöpleri bir haftadır imha edilemiyor. Demir yolları işçilerinin grevi de, ülke içinde ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi hâlde geri adım atmayacaklarını söylüyor. Şampiyona bugün TSİ 22.00’de Fransa-Romanya maçı ile başlayacak.

-*-- ve spor

Dünya Voleybol Şampiyonası ilk etap maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, bugün TSİ 17.30’da Belçika ile karşı karşıya gelecek.

-*--

A Millî Erkek Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda ilk maçını 12 Haziran’da TSİ 16.00’da Hırvatistan ile oynayacak. Karşılaşmayı, İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP