Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 16 Haziran 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmesinde terörün insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olduğunu ve barış dini olan İslam'la bağdaştırılamayacağını vurguladı.

-*--

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yılın ilk 5 ayında 2004'ten bu yana en yüksek bütçe fazlasının verildiğini bildirdi.

Ağbal, “2015 yılındaki 2,4 milyar liralık bütçe açığına karşın bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 9,1 milyar lira bütçe fazlası verdik.” ifadelerini kullandı.

-*--

Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı arasındaki iş birliği kapsamında bugün yapılan “Türkiye Burslusu Öğrencilere Türkçe Yeterlik Sınavı”na 3 bin öğrenci katıldı.

Türkiye çapında 32 şehir 48 sınav merkezinde eş zamanlı gerçekleşen sınav ile ilgili Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ateş, konuşmasında ortak dil seviyesine vurgu yaptı.

Sınavı değerlendiren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ise başarılı olan öğrenciler için Türkçenin birer anahtar olacağını dile getirdi.

Türkiye Burslusu Öğrencilere Türkçe Yeterlik Sınavı”nın yabancılara Türkçe öğretimi alanında yapılacak çalışmalar, geliştirilecek yöntem ve materyaller açısından da önemli veriler sağlaması amaçlanıyor.

-*--

Esed rejiminin Türkmen köylerine yönelik başlattığı saldırılar, aralıksız sürüyor.

Türkmenlerin elinde kalan diğer noktalara hâkim konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Karamanlı tepesinin, Esed rejiminin kontrolüne geçtiği bildirildi.

-*--

Kosova'da bu yıl ikincisi düzenlenen İpek Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırlıyor.

İpek Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda, Türkçe kitapların yanı sıra Türk yazarların Arnavutçaya tercüme edilmiş eserleri de yer alıyor.

-*--

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Roma Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenecek "5. Roma Türk Film Festivali", bu yıl 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında, Roma’nın ünlü Villa Borgeshe Bahçeleri içindeki Casa Del sinema salonlarında gerçekleştirilecek.

Yönetmen Ferzan Özpetek’in onursal başkanlığını üstlendiği festivalin bu yıl ki onur ödülü, Türk sinemasının usta oyuncusu Şener Şen'e verilecek. Ayrıca, yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı, başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel'in oynadığı "Muhsin Bey" filmi de İtalyan sinema seyircisi ile buluşacak.

-*--ve spor

A Millî Kadın Basketbol Takımı çeyrek finale yükseldi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemelerinin B Grubu'nda mücadele eden A Millîler, Kamerun'u 72-46 yendi ve çeyrek finalde Küba’nın rakibi oldu. Karşılaşma 17 Haziran Cuma günü TSİ 16.00'da oynanacak. Türkiye, bu maçtan da galip ayrılırsa Rio Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanacak.

-*--

A Millî Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında yarın İspanya ile karşılaşacak.

Nice Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak müsabakayı Sırbistan Futbol Federasyonundan hakem Milorad Mazic yönetecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP