Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Haziran 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin mezuniyet töreninde Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecine değindi. Erdoğan, “Bir samimiyet testidir diye bu yola girdik. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak’ta toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Eroğlu, “Uşak, turizm açısından saklı bir cennet bahçesi gibi. Ulubey Kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Millî park için hazırlık başladı. Taşyaran Vadisi’ni de tabiat parkı olarak ilan ediyoruz." dedi.

-*--

Bilim insanları, İzlanda'da "Cehennem Kapısı" olarak bilinen Hekla yanardağının her an patlayabileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, ”Popüler bir turistik merkez olan yanardağa düzenlenen gezilerin iptal edilmesi gerekiyor. Ayrıca her gün yaklaşık 20-30 yolcu uçağı volkanın üzerinden geçiyor. Olası bir patlamada yayılacak kül bulutu büyük tehlike arz ediyor.” dendi.

-*--

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 68. Dönem Başkanı John Ashe New York'taki evinde hayatını kaybetti. Ashe'nin ölüm sebebine ilişkin bilgi verilmedi.

Hakkında geçen yıl dava açılan Ashe, yargılanmayı bekliyordu.

-*--

ABD'li müzisyen, besteci, şair ve yazar Patti Smith, İstanbul’da düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Smith, “Müzik tek başına dünyayı değiştiremez. Ben insanların dünyayı değiştirebileceğini düşünüyorum ve buna inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Smith, şiir ve mimari konularında Türkiye üzerine çok araştırma yaptığına da değindi ve “Ben gençken, hepimizin en popüler şairi Mevlana’ydı. Sık sık onun şiirlerini şarkı yapıyorduk ya da birbirimize şiirlerini okuyorduk.” ifadelerini kullandı.

-*--ve spor

EURO 2016 E Grubu'nda oynanan maçta İrlanda Cumhuriyeti, İtalya'yı 1-0 yenince Türkiye turnuvaya veda etti.

Türkiye, tarihinde 4. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'na ikinci kez grup aşamasında veda etti.

Turnuvada 2. tur maçları 25 Haziran Cumartesi günü başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz. 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP