Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 24 Haziran 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan, ”Şu mübarek günlerde kan döken, can alan, katliam gerçekleştirenler yalnızca Müslümanların değil, topyekûn insanlığın düşmanıdır." ifadelerini kullandı.

-*--

Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenler ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar verdi.

Seçmenlerin yüzde 52’si AB’den ayrılma yönünde oy kullandı. Tarihi referandumda İngiltere ve Galler'de birlikten ayrılmayı isteyen, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da ise AB'de kalmak isteyen seçmenlerin tercihi öne çıktı.

-*--

ABD'nin California eyaletinde farklı bölgelerde çıkan yangınlar, yerleşim birimlerine doğru ilerliyor. San Gabriel Dağları'nda başlayan ve yerleşim alanlarına doğru hızla yayılarak devam eden yangınlar, yaklaşık 2 bin hektar araziyi etkiledi.

-*--

Çin’in Yançıng kenti ve çevresinde hortum, dolu ve şiddetli yağış meydana geldi. Afet nedeniyle 78 kişi hayatını kaybetti, 200’ü ağır 500 kişi ise yaralandı. Bazı bölgelerde elektrik ve iletişim hatları kesik durumda.

-*--

Bursa'da, kerpiçten yapılmış bazı eski evlerin duvarlarında, Antik Roma geleneğini yansıtan ve 100-150 yıl önce kullanılan sabit arı kovanları ve taşlaşmış petekler bulundu. Geleneğin devam etmesi için önemsenen kalıntıların dünyada başka bir örneği bulunmuyor.

-*--ve spor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek Türkiye Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçında Yunanistan'a 78-52 mağlup oldu.

Millilerimiz, Yunanistan ile 26 Haziran Pazar günü bir hazırlık maçı daha yapacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 14.00'te başlayacak.

-*--                                                                                                                                          

Dünya Voleybol Grand Prix'sinin üçüncü etabı Ankara’ya taşındı. Türkiye Kadın Voleybol Takımı, 24-26 Haziran tarihlerinde Brezilya, Belçika ve İtalya ile mücadele edecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP