Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 28 Haziran 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya’yla ilişkileri değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, “Hava sahamız irademiz dışında asla ihlal edilmemeli. Arzu etmediğimiz bu olayı yaşadık. Ancak Türk milleti ve Rus halkı bu krizin sona ermesi için ciddi bir beklenti içine girdi.  Bu amaçla Putin’e gönderdiğimiz mektupla normalleşme sürecini fiilen başlatmış olduk.” İfadelerini kullandı. 

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Avrupa Birliği müzakereleriyle ilgili konuştu. Kurtulmuş, “Özellikle vize serbestisi konusunda adımların atılması için sürecin başlamasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

-*--

Gazze'deki ambargonun kaldırılmasına ilişkin varılan mutabakatın ardından Gazze'ye 11 bin tonluk gıda yardımı yola çıkıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı –AFAD’la yürütülen çalışma neticesinde yardım gemisi 1 Temmuz Cuma günü yola çıkacak. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak.” dedi.

-*--

Kolombiya'da askerî helikopterin düşmesi sonucu 17 asker hayatını kaybetti. Ordu kaynakları, helikopterin düşme nedeniyle ilgili henüz açıklama yapmadı.

-*--

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu – UNICEF, 2030 tarihine kadar çocuk eşitsizliğinin doğurabileceği sonuçları raporladı. Buna göre, gıda ve sağlık şartlarının iyileştirilmemesi halinde 2030 yılına kadar 5 yaş altı 69 milyon çocuk ölebilir.

-*--

Konya’da mamut fosili bulundu.

Ereğli Müze Müdür Vekili Mahmut Altuncan, konuya ilişkin açıklama yaptı. Altuncan, “Yaklaşık 2,5 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen mamuta ait fosilin örneğine daha önce de rastlandı. Yapılan incelemeler, iklim değişikliği ile birlikte mamutların bu bölgede yok olduklarını göstermektedir." diye konuştu.

-*--ve spor

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turu maçları tamamlandı. İzlanda büyük bir sürprize imza atarak İngiltere’yi 2-1 yendi ve çeyrek finale yükseldi. “Erken final” denilen İtalya – İspanya maçınıysa İtalya 2-0 kazandı.

Çeyrek final eşleşmeleriyse şu şekilde:

Polonya – Portekiz

Galler - Belçika

Almanya - İtalya

Fransa – İzlanda.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP