Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 30 Haziran 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "Terör örgütlerinin hedefinde bir ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyoruz. Er veya geç bu işin üstesinden geleceğiz. Türkiye, 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacak." ifadelerini kullandı.

-*--

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili konuştu.

Ala, “Elimizdeki bütün bilgiler saldırının DAİŞ terör örgütü tarafından yapıldığına işaret ediyor. Soruşturma son derece ciddi ve çok kapsamlı devam ediyor." dedi.

-*--

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerde yeni döneme girildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ticari ilişkileri başlatma ve Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılması talimatı verdi.

-*--

Dünya Enerji Konseyi'nin hazırladığı rapora göre karbon emisyonunun olması gereken seviyenin altında kalması için elektrikli araçların giderek yaygınlaşması gerektiği vurgulandı.

Raporda, bugün pazar payı yüzde 1 olan elektrikli araçların payının 2020 yılı itibarıyla yüzde 16'ya çıkması gerektiği kaydedildi.

-*--

'Gönül coğrafyası' kültürleri Bosna'da buluştu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı -TİKA ve Müstakil Sahne Sanatları Eğitim Derneği -MÜSSED iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, son durak Bosna Hersek oldu. Etkinlikte, Ramazan boyunca geleneksel sahne sanatları Balkan halklarıyla buluştu.

 -*--ve spor

Millî atletimiz Yasin Süzen, Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Bulgaristan’da düzenlenen şampiyonada, erkekler 400 metrede Yasin Süzen şampiyon olurken Japon sporcu Maki Yamada ikinci, Güney Koreli Mooyong Lee ise üçüncü sırada yer aldı.

-*--

Euro 2016 çeyrek final heyecanı bugün başlıyor.

Çeyrek finalde ilk maç Polonya ile Portekiz arasında bugün TSİ 22.00’de oynanacak.

-*--

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ikinci tur maçı için korta çıkan son iki yılın şampiyonu Novak Djokovic, Fransız Adrian Mannarino'yu 3-0 mağlup etti. Djokovic bu sonuçla, üçüncü tura yükseldi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP