Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Temmuz 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Fransa’nın Nice şehrinde terör saldırısı gerçekleştirildi.

Teröristler, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine kamyonla daldı. Saldırıda 80’den fazla kişi hayatını kaybetti. 150’ye yakın kişi de yaralandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hâlin 3 ay daha uzatılacağını söyledi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Nice'deki terör saldırısı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıldırım, Fransızca olarak yayımladığı mesajda “Fransa'nın millî bayramını kutladığı günde yaşanan alçak terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Türkiye, Fransa halkının yanındadır.” ifadelerini kullandı.

-*--

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Fransa’da meydana gelen terör saldırısını sosyal medya hesabı üzerinden kınadı.

Çelik, “Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Terör nerede ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı.

-*--

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, mayıs ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi ve cari açık verilerini değerlendirdi.

Elvan, “Arındırılmamış sanayi üretim endeksi yüzde 7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldi. Cari açıktaki azalma eğilimi de devam ediyor. Veriler, sanayide çarkların yine hızlı bir şekilde dönmeye başladığının en açık ve güçlü göstergesi oldu." dedi.

-*--

İsrail’in Gazze'ye yapılacak insani yardımları kabul etmesinin ardından Türkiye’den Gazze'ye bir yardım gemisi daha gidecek.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde Gazze'ye yardım malzemelerinden oluşan bir geminin daha hazır edileceğini söyledi.

-*---*--

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed el-Cubeyr, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la bir araya geldi.

el-Cubeyr, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki geçiş sürecinin "Esedsiz yeni Suriye"ye öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

BM planına göre, Suriye'deki siyasi geçiş sürecinin 1 Ağustos'ta başlaması öngörülüyor.

-*--

Türkiye, Ukrayna'da başlayan "9. Odessa Film Festivali"ne konuk ülke olarak katılacak.

Doğu Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olan etkinlikte "Kelebeğin Rüyası", "Albüm", "Sarmaşık" ve "Kalandar Soğuğu" filmlerinin gösterimi yapılacak.

Türkiye, 25 Ağustos -5 Ekim'de dünyanın sayılı festivallerinden "40. Montreal Uluslararası Film Festivali", 20-27 Ekim'de de Hindistan'ın prestijli organizasyonlarından "18. Mumbai Film Festivali"ne konuk ülke olarak katılacak.

-*--ve spor

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Osmanlıspor, Moldova ekibi Zimbru’yla deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

Maçın rövanşı 21 Temmuz Perşembe günü saat 21:00'da Ankara'da oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP